search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Παγώνη: Δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξουν τα σχολεία

03.01.2022 08:19
sxoleia098-new

Την άποψη ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου με μια αλλαγή στα πρωτόκολλα λειτουργίας για τα τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όπως σημείωσε, πουθενά σε όλο τον κόσμο δεν έκλεισαν σχολεία λόγω του νέου πανδημικού κύματος της Όμικρον.

«Δεν είναι δυνατόν να μείνουν τα παιδιά κλεισμένα, θα έρχονται σε επαφή με φίλους, οι γονείς τους θα πηγαίνουν στη δουλειά ενώ θα συνεχίσουν να γίνονται και ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια», τόνισε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προειδοποίησε ότι αναμένεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού το επόμενο διάστημα και πως η κορύφωση αναμένεται γύρω στις 12 με 15 Ιανουαρίου.

Η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ακόμη ότι η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης φτάνει στο 91% ωστόσο οι ασθενείς νοσούν με την μετάλλαξη Δέλτα και όχι την Όμικρον.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας, ανέφερε ότι από τον Μάιο και μετά τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα καθώς «δεν θα μας χαιρετίσει ο ιός αλλά θα μπορούμε πλήρως να τον ελέγξουμε».

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Αιχμές για «παρανοϊό» και στους κόλπους της Εκκλησίας (Video)

ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ: Όλες οι πληρωμές έως τις 7 Ιανουαρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28