search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:14
MENU CLOSE

Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Αιχμές για «παρανοϊό» και στους κόλπους της Εκκλησίας (Video)

02.01.2022 16:13
mitropolitis-new

Αιχμές για τους αντιεμβολιαστές και άλλους συνομωσιολόγους που ενυπάρχουν και στους κόλπους της Εκκλησίας άφησε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος.

Κάνοντας λόγο για «παρανοϊό», ο μητροπολίτης Ιερόθεος ανέφερε στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του:

«Αρκετά βασανιστήκαμε δύο ολόκληρα χρόνια… Και τι δεν αντιμετωπίσαμε… Δεν υπήρξε ελευθερία κινήσεων, κάθε οικογένεια σχεδόν σε κάθε τοπική κοινωνία θρήνησε θύματα. Άρρωστοι στα νοσοκομεία, γιατροί και νοσηλευτές κουράστηκαν για να βοηθήσουν. Στην  πραγματικότητα θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε έναν παγκόσμιο πόλεμο, και η επιστήμη και όλοι οι ενδιαφερόμενοι  προσπαθούμε να βρούμε τα κατάλληλα μέσα και μέτρα, είτε είναι επιθετικά ή αμυντικά όπλα, για να διατηρηθούμε στη ζωή για να την προσφέρουμε για αγάπη στο Θεό και τους συνανθρώπους μας. Νομίζω ότι αυτές οι δύο χρονιές πέρα από τη πανδημία του ιού που προξένησε πάρα πολύ πόνο και αρρώστιες και θανάτους, ανέδειξε την παθογένεια που υπάρχει μέσα στην κοινωνία μας, μερικές φορές και μέσα στην Εκκλησία».

»Ο κορωνοϊός ανέδειξε και τον παρανοϊό, την παρανοϊκότητα, την παθογένεια, την ψυχοπάθεια και τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν μέσα στην κοινωνία και ανέδειξε την έλλειψη ψυχραιμίας, νηφαλιότητας και γενικότερα την έλλειψη παιδείας γενικά».

»Τη νέα χρονιά, που την περιμένουμε με ελπίδες, δεν πρέπει να περιμένουμε να συμβεί κάτι μηχανιστικά, αν και η επιστήμη εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή, πρέπει κι ο καθένας από εμάς να συμβάλλει κατά το δυνατόν για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος, και κυρίως να απαλλαγούμε από τις εσωτερικές ανασφάλειες, την εσωτερική ψυχοπάθεια, και παθογένεια που παρατηρείται μέσα στις κοινωνίες μας. Το φανατισμό, τη θρησκειοποίηση της εκκλησιαστικής ζωής…».

Διαβάστε επίσης:

Δεν «τσιγκουνεύεται» τριήμερα το 2022 – Οι αργίες της χρονιάς

Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Τι είναι η Florona και η Delmicron – Το αισιόδοξο σενάριο για την «Όμικρον»

ΗΠΑ: Χωρίς νεκρούς οι πυρκαγιές στο Κολοράντο, που σβήνουν χάρη στη χιονόπτωση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01