search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 06:57
MENU CLOSE

Τζανάκης για μετάλλαξη Όμικρον: Θα δούμε 70.000 κρούσματα – Να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων (Video)

03.01.2022 22:58
krousmata_new

Εκτόξευση κρουσμάτων έχει προκαλέσει τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα η μετάλλαξη Όμικρον, με τις μολύνσεις να σπάνε σχεδόν κάθε μέρα νέο ρεκόρ.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας έχουν καταγραφεί πάνω από 200.000 κρούσματα.

«Σε μια εβδομάδα θα δούμε το αποτύπωμα των Χριστούγεννων και σε 15 ημέρες το αποτύπωμα της Πρωτοχρονιάς», είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας.

«Θα είναι μεγαλύτεροι οι αριθμοί από αυτούς που βλέπουμε αυτήν την εβδομάδα. Θα δούμε 60 – 70.000 (σ.σ. κρούσματα) σε μέρες αιχμής όπως οι Τρίτες και οι Τετάρτες», συμπλήρωσε και τόνισε:

«Αυτήν την στιγμή υπάρχουν δύο διαφορετικές πανδημίες. Το 10% των κρουσμάτων δίνει η έξαρση της Δέλτα και το υπόλοιπο 90% μια πανδημία της ‘Όμικρον’».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, άνθρωποι που νόσησαν με «Δέλτα» μπορεί να νοσήσουν ξανά από «Όμικρον» ωστόσο: «όποιος έχει νογήσει και όποιος έχει εμβολιαστεί, κατά κανόνα, θα περάσει τη νόσο ήπια».

Σχετικά με τα σχολεία, ο κ. Τζανάκης σημειώνει:

«Η δική μου η γνώμη είναι να καθυστερήσουμε το άνοιγμα 1 εβδομάδα και να την αναπληρώσουμε κάποια άλλη χρονική στιγμή. Η Επιτροπή που ασχολείται με την Παιδεία έχει τα στοιχεία που θα την καούν να πάρει ωστόσο τη βέλτιστη απόφαση και ό,τι και αν αποφασίσει θα πρέπει όλοι μας να το υποστηρίξουμε και να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων».

Διαβάστε επίσης

Σπύρος Χατζηαγγελάκης: Η απάντησή του για τη βόμβα – «Συγγνώμη, ήταν μια αποτυχημένη φάρσα»

Άγιος Παντελεήμονας: Μετέδιδε live τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του – Την χτυπούσε και φώναζε «είμαι άντρας» (Σκληρό video)

Χριστόφορος Ζαραλίκος: Καταγγέλλει ότι η αστυνομία πήγε στην παράστασή του στη Θεσσαλονίκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 06:55