search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:37
MENU CLOSE

Τατουάζ: Τα χρωματιστά μελάνια θα απαγορεύονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Video)

04.01.2022 12:20
tatoo_new

Τίτλοι τέλους για τα χρωματιστά τατουάζ από σήμερα 4 Ιανουαρίου βάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς διαπιστώθηκε ο κίνδυνος για καρκίνο ή γενετικές μεταλλάξεις.

Αυτό μπορεί να προκληθεί εξαιτίας των χημικών ουσιών που βρίσκονται στα μελάνια.

Να σημειωθεί πως ήδη από τον Ιανουάριο του 2021, πολλές από τις χημικές ουσίες είχαν ήδη απαγορευτεί να εφαρμόζονται πάνω στο δέρμα, αλλά παρόλα αυτά, είχε δοθεί μια περίοδος χάριτος στους κατασκευαστές μελανιών για να βρουν ασφαλέστερες συνθέσεις για τη δημιουργία χρωματιστών μελανιών.

O tattoo artist «Θηρίο», αναφέρει ότι συγκεκριμένα έγχρωμα μελάνια κρίθηκαν καρκινογόνα και ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την πολιτεία.

Η καταχώριση, αξιολόγηση, εξουσιοδότηση και περιορισμός των χημικών προϊόντων της ΕΕ (REACH) έχει θέσει εκτός νόμου περίπου 4.000 χημικές ουσίες που συνήθως βρίσκονται σε χρωματιστά μελάνια τατουάζ, με την απαγόρευση να τίθεται σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου.

Οι καλλιτέχνες τατουάζ στην ΕΕ έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η απαγόρευση των χρωματιστών μελανιών θα βλάψει τις επιχειρήσεις τους χωρίς να εμποδίζει πραγματικά τους ανθρώπους να έρχονται σε επαφή με δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Διαβάστε επίσης:

Ευαγγελισμός – Καταγγελία: Πιέζουν τους υγειονομικούς να μην κάνουν τεστ για να μη… βγουν θετικοί! (video)

Γεωργιάδης για PCR: Κοντά στα 50 ευρώ η τιμή του μοριακού τεστ – Το μεσημέρι η νέα ΚΥΑ (Video)

Σέρρες: Αρνήτρια απειλεί με διαζύγιο τον σύζυγό της γιατί εμβολίασε το παιδί τους (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:37