search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:31
MENU CLOSE

Ευαγγελισμός – Καταγγελία: Πιέζουν τους υγειονομικούς να μην κάνουν τεστ για να μη… βγουν θετικοί! (video)

04.01.2022 10:09
EVAGGELISMOS_4122

Στην κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αναφέρθηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Φερεντίνος, μιλώντας στην ΕΡΤ. Τα επισκεπτήρια έχουν απαγορευτεί για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, ενώ θετικοί στον κορωνοϊό είναι μέχρι στιγμής 92 υγειονομικοί…

«Η κατάσταση στον Ευαγγελισμό είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε πάνω από 90 συναδέλφους που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και βρίσκονται εκτός εργασίας. Ένα νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης και αναμένεται να είναι πάνω από 100 τις επόμενες ώρες. Επίσης, πάνω από 90 συνάδελφοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας εδώ και περίπου τέσσερις μήνες», δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιώργος Φερεντίνος.

Όπως είπε τμήματα του νοσοκομείου δουλεύουν οριακά, χωρίς το προσωπικό να μπορεί να λείψει με άδεια ασθενείας. «Υπάρχει καταγγελία ότι συνάδελφοι δέχονται πιέσεις απο Προϊσταμένους και Τομεάρχες Τμημάτων να μην κατεβαίνουν να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό γιατι σε περίπτωση που βγουν θετικοί θα δημιουργηθεί πρόβλημα στα τμήματα, καθώς το προσωπικό είναι οριακό. Η κατάσταση είναι εκρηκτική και στις ΜΕΘ με την αναλογία των νοσηλευτών προς τους βαρέως πάσχοντες να εκτοξεύεται σε αναλογία 1:4 ενώ η αναλογία πρέπει να είναι 1:1» ανέφερε.

Διασπορά και στους συνοδούς

«Υπάρχει ευρύτερο ζήτημα, δεν είναι μόνο το προσωπικό. Έχουν διαπιστωθεί διασπορές ενδονοσοκομεία και από τους συνοδούς, κάτι που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το πώς γίνονται οι έλεγχοι του επισκεπτηρίου και στο κατά πόσο υπάρχει δωρεάν testing στους συνοδούς» επισήμανε ο Πρόεδρος των εργαζομένων.

«Αυτή την στιγμή σε τμήματα υπάρχουν μόνο δύο νοσηλευτές για εβδομήντα ασθενείς με αποτέλεσμα να χρειάζεται, ασθενείς, να περιμένουν και δύο ώρες για ένα ποτήρι νερό». κατήγγειλε επισημαίνοντας ότι «το επισκεπτήριο καλύπτει λειτουργικές ανεπάρκειες του νοσοκομείου» είπε ο κ. Φερεντίνος.

Διαβάστε επίσης:

Αιτωλοακαρνανία: Από έμφραγμα του μυοκαρδίου ο θάνατος του 27χρονου

Κορωνοϊός-Καπραβέλος: Καμία εισαγωγή με τριπλοεμβολιασμένους – Παράταση στο άνοιγμα των σχολείων

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09