search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:46
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Διομήδης: Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας συμμετείχε στη διάσωση 4 κουταβιών στα Φάρσαλα

11.01.2022 18:49
agorastosskilaki32_new

Μάχη με τα φουσκωμένα ρέματα της περιοχής στο Κατωχώρι Φαρσάλων έδιναν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Η κακοκαιρία Διομήδης δείχνει τα δόντια της στην κεντρική Ελλάδα  και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς στο χωριό η αποστραγγιστική τάφρος του χωριού υπερχείλισε.

Αφημένα στην μοίρα τους ήταν τα τέσσερα κουταβάκια που στέκονταν βρεγμένα και παγωμένα στη μέση μιας υποτυπώδους νησίδας που είχε δημιουργηθεί μέσα στην πλημμυρισμένη τάφρο.

Οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν αμέσως και έστησαν επιχείρηση διάσωσης των κουταβιών. Ο ένας δίπλα στον άλλον σχημάτισαν μια μικρή ανθρώπινη αλυσίδα για να φτάσουν τα κουτάβια.

Ο πρώτος πυροσβέστης έπιανε ένα ένα τα σκυλάκια και τα έδινε στον διπλανό του μέχρι να περάσουν με ασφάλεια από τα νερά και να πατήσουν ξανά στεριά.

Την επιχείρηση είδε γιατί ήταν εκεί και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Στο Κατωχώρι Φαρσάλων απεγκλωβίσαμε μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τέσσερα σκυλάκια που κινδύνεψαν να πνίγουν στην υπερχειλισμένη αποστραγγιστική τάφρο του χωριού.»

Τα γλυκύτατα κουτάβια έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος του χωριού και τους παρέχεται περίθαλψη φαγητό και ζεστασιά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:45