search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:15
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Καιρίδης: «Είναι λάθος η επιλογή ασθενών από τους κλινικάρχες» (Video)

12.01.2022 14:28
nosokomeio new

Κριτική στην απόφασή της κυβέρνησης που δίνει το δικαίωμα στις ιδιωτικές κλινικές να επιλέγουν ποιους ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλεύουν, άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο Kontra εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος με την απόφαση του υπουργείου Υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν νοείται επιλογή ασθενών από τις ιδιωτικές κλινικές. Αν γίνεται είναι απολύτως λάθος και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με το υπουργείο Υγείας».

Την αποκάλυψη της εγκυκλίου που δίνει το δικαίωμα στα ιδιωτικά νοσοκομεία να επιλέγουν μόνο ασθενείς που δεν έχουν βαριά συμπτώματα κορωνοϊού, καθώς και την ταλαιπωρία 17 ασθενών στο νοσοκομείο Νίκαιας που περίμεναν σε φορείο μέχρι κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο να δεήσει να τους νοσηλεύσει, έκανε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Eιδικότερα ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε αποκαλύψει ότι οι κλινικάρχες εξασφάλισαν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας ειδικά κριτήρια εισαγωγής ασθενών covid «χωρίς την παρουσία συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου».

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην εγκύκλιο τα κριτήρια εισαγωγής ορίζουν ότι: «μπορούν να διακομιστούν νοσηλευόμενοι ασθενείς ή ασθενείς του ΤΕΠ, οι οποίοι χρήζουν νοσηλείας, χωρίς την παρουσία σημείων ή συμπτωμάτων πολύ σοβαρής νόσου που μπορεί να οδηγήσουν άμεσα σε ανάγκη για μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Εξαιρούνται επίσης ασθενείς που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από άλλη ειδικότητα, όπως χειρουργικοί ασθενείς, ασθενείς με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, έγκυοι, ασθενείς σε τεχνητό νεφρό κλπ»

Διαβάστε επίσης

Βιασμός 11χρονης: Ξεκίνησε η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας – Μάρτυρας η Μπεκατώρου

Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος: Ο νέος αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης θεωρεί την ομοφυλοφιλία… «κουσούρι» (video)

Οικονόμου για κατάληψη στο ΑΠΘ: Η λογική της βίας και της ανομίας δεν χωράει πλέον στα πανεπιστήμια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32