search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:13
MENU CLOSE

Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος: Ο νέος αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης θεωρεί την ομοφυλοφιλία… «κουσούρι» (video)

12.01.2022 11:50
theotokatos_facebook

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο με την ομοφοβική παρέμβαση του Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου, σε δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης το 2013.

Ο Θεοτοκάτος που ανέλαβε μόλις προχθές χρέη Αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης με απόφαση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, τότε ήταν δημοτικός σύμβουλος και με αφορμή το Gay Pride είχε προχωρήσει σε ντροπιαστικές, ομοφοβικές δηλώσεις για τους gay.

Συγκεκριμένα, είχε χαρακτηρίσει τους ομοφυλόφιλους «ανθρώπους με κουσούρι και πάθος», κατηγορώντας τους μάλιστα ότι δημιουργούν λάθος πρότυπα στους νέους. «Να κάνουν παρέλαση και οι καπνιστές και οι αλκοολικοί τότε» είχε χαρακτηριστικά πει ο νέος αντιδήμαρχος.

Τον Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο τοποθέτησε προχθες ο δήμαρχος ως Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, αρμόδιο και για θέματα διαχείρισης των κοιμητηρίων.

Ήδη οι αντιδράσεις είναι πολλές και στελέχη της αντιπολίτευσης ζητούν από τον Ζέρβα εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη επιλογή….

Ποιος είναι ο Θεοτοκάτος

Όπως αναφέρει το parallaximag.gr, ο Θεοτοκάτος είναι γνωστός για τις ακραίες απόψεις του.

Εχει πρωτοστατήσει σε εκδηλώσεις για το Μακεδονικό ενώ σε ανακοίνωση του Συλλόγου Πολυτέκνων, που προΐσταται, το 2019 γράφει: «Το όνομά τους είναι «Vardarska» και έτσι πρέπει να ονομαστούν και να λέγονται τα Σκόπια».

Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 6/2/2018 ο κ. Θεοτοκάτος έγραφε:

«Αγωνίσθηκαν γενιές Ελλήνων ηρώων για να προστατέψουν το καλύτερο κομμάτι της γης που μας χάρισε ο Θεός. Χύθηκε άφθονο αίμα για να απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους μνηστήρες. Και βέβαια το χέρι του Θεού τους εγκλώβισε και αποκλείσθηκαν από το Αιγαίο, που είναι πηγή ζωής, ελευθερίας και πολιτισμού και είναι ποτισμένο από τον ιδρώτα και το αίμα των Αρχαίων Ελλήνων Ποντοπόρων. Ποιος θα τολμήσει να υπογράψει το ξεπούλημα; Γιατί ο Άγιος Κολοκοτρώνης, που ο Θεός του έδωσε την υπομονή, την δύναμη και το κουράγιο να ελευθερώσει την Ελλάδα βροντοφωνάζει, μαζί με όλους τους ήρωες: «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» Ας μην το ξεχνούν!!! Ας προσέξουν!!!”

Είναι χαρακτηριστικό ότι αποκαλεί συχνά σε άρθρα ή λόγους του τους πρόσφυγες ως λαθρομετανάστες ισχυριζόμενος ότι ”Η χώρα μας εποικίζεται και αλλοιώνεται ο πληθυσμός της. Όμως παράλληλα με τον καθημερινό εποικισμό αναπτύσσεται με ολοκληρωτικό μάλιστα τρόπο η νομιμοποίησή του με βάση την πολιτική ορθότητα”, ενώ είχε χαρακτηρίσει τον μητροπολίτη Φλώρινας Αυγουστίνο Καντιώτη, που αφόρισε το Θόδωρο Αγγελόπουλο, «αθάνατο Γίγαντα».

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για κατάληψη στο ΑΠΘ: Η λογική της βίας και της ανομίας δεν χωράει πλέον στα πανεπιστήμια

Κρήτη: 21χρονη είδε φωτογραφίες με προσωπικές της στιγμές στα social media

Εύβοια: Τροχαίο με δύο νεκρούς στην Χαλκίδα – Πολύωρη καθυστέρηση του ΕΚΑΒ λόγω της κακοκαιρίας (Video/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:09