search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:29
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για το ομοφοβικό περιστατικό σε σχολείο

20.12.2021 19:39
sxoleio_new

Να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της φθοράς, της παράνομης βίας και οποίο άλλο αδίκημα προκύψει ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Η παραγγελία αυτή είναι στο πλαίσιο της έρευνας που θα διεξαχθεί από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και θα κληθούν να καταθέσουν μαθητές, γονείς και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Το περιστατικό αφορά δύο μαθήτριες οι οποίες δέχτηκαν απειλές, καθώς και λεκτικές επιθέσεις από συμμαθητές τους, επειδή στο πλαίσιο ανταλλαγής δώρων ενόψει των εορτών εντός του σχολείου, εμφάνισαν σημαιάκια των ΛΟΑΤ.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην σχολική αίθουσα, όπου και πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή δώρων, παρουσία καθηγητή. Όταν μία από τις δύο μαθήτριες έδωσε σε συμμαθήτριά της τα σημαιάκια του gay pride, κάποιοι από τους συμμαθητές τους αντέδρασαν.

Οι αντιδράσεις δε σταμάτησαν εκεί. Μεταφέρθηκαν την ώρα του διαλείμματος, οπότε μία ομάδα μαθητών φέρεται να έσκισε κάποιες από τις σημαίες, επιτέθηκε λεκτικά εναντίον τους, τις απείλησε, χρησιμοποίησε ανάρμοστες φράσεις, ενώ φώναζε: «Δε χωρά η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα»!

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Μεταδίδεται σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους- Διπλασιάζονται τα κρούσματα κάθε δύο- τρεις ημέρες (video)

Κρήτη: Ποινή σε φαρμακοποιό του Ηρακλείου για «μαϊμού» rapid test έναντι 7 ευρώ

Ήπειρος: Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. σε όλους τους συνδέσμους οπαδών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:29