search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 04:54
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Προς παράταση τα μέτρα περιορισμού για μία εβδομάδα – Μειωμένα τα σημερινά κρούσματα

12.01.2022 15:37
koronoios_new

Παράταση των υφιστάμενων μέτρων για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα, δηλαδή έως τις 24 Ιανουαρίου, και επανεξέτασή τους ανά εβδομάδα, σε συνάρτηση με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, είναι το επικρατέστερο σενάριο για το πλαίσιο μέτρων κατά της πανδημίας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, έδειξε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας πως «είναι πρόωρο να μιλήσουμε για άρση ή χαλάρωση των μέτρων».

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εκ νέου σήμερα. Κατά πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αρθεί το μέτρο που απαγορεύει τη μουσική στα καταστήματα, ωστόσο, δεν αναμένεται – τουλάχιστον σε αυτή τη φάση – η εισήγηση αυτή να υιοθετηθεί από την επιτροπή.

Από εκεί και πέρα, τα επόμενα βήματα θα αποφασιστούν με γνώμονα την πορεία των δεικτών της πανδημίας.

Η επιτροπή θα επανεξετάσει το πλήθος των νέων κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, και την πίεση στο Ε.Σ.Υ. προκειμένου να σχηματίσει μία εικόνα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος βηματισμός για τις επόμενες εβδομάδες.

Μειωμένα τα σημερινά κρούσματα

Την ίδια στιγμή, αισθητά μειωμένα αναμένεται να είναι τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι το πρωί της Τετάρτης υπολογίζονται στα 16.000 κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός που δείχνει μείωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα σε σχέση με την προηγούμενη Τετάρτη τα κρούσματα είναι μειωμένα κατά 50%. Με τα δεδομένα αυτά, εκτιμάται ότι σήμερα τα θετικά τεστ θα κινηθούν περίπου στις 25-26.000.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 32.694 νέα κρούσματα.

Το πρόστιμο των 100 ευρώ

Την ίδια ώρα υπενθυμίζεται πως λίγα 24ωρα παραμένουν μέχρι την λήξη της προθεσμίας για τους άνω των 60 ετών προκειμένου να εμβολιαστούν, ειδάλλως θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως.

Μιλώντας επ αυτού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, ξεκαθάρισε ότι το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ θα αρχίσει να βεβαιώνεται από την επόμενη ημέρα που θα εκπνεύσει η σχετική προθεσμία, δηλαδή από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης

Βασίλειος Κωστέτσος: Οργισμένος κατά ραδιοφωνικού παραγωγού – «Ειρωνεύτηκε καρδιοπαθείς» (Video)

Διανομέας «στράβωσε» με το φιλοδώρημα και έφαγε την παραγγελία (Video)

Κακοκαιρία Διομήδης: Χιόνια και στην Αττική – Η πρόγνωση Μαρουσάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09