search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 05:54
MENU CLOSE

Βίντεο ντροπής: Φυσικοθεραπευτής κλωτσά στο πρόσωπο 10χρονο ΑμεΑ – Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα

13.01.2022 19:23
autismos_new

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από βίντεο ντοκουμέντο με έναν 27χρονο φυσκοθεραπευτή σε κέντρο θεραπειών ατόμων με ειδικές ανάγκες να δίνει κλωτσιά στο πρόσωπο ενός 10χρονου και να τον κακοποιεί.

Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο χρόνια, τα ίχνη του 27χρονου χάθηκαν, δεν έγινε καταγγελία, ωστόσο ο φυσικοθεραπευτής εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 να εργάζεται κανονικά σε δύο νέα κέντρα παιδιών με αυτισμό.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το Mega, ο φυσικοθεραπευτής φαίνεται να πιάνει από τους ώμους το 10χρονο παιδί ΑμεΑ. Κάτι του λέει και τον ξαπλώνει με τη βία στο πάτωμα. Το παιδί κάθεται στο σημείο που του έχει υποδείξει και με το δεξί πόδι ο φυσικοθεραπευτής παραμερίζει ένα όργανο γυμναστικής στο πάτωμα.

Την επόμενη αμέσως στιγμή ρίχνει κλωτσιά στο πρόσωπο του 10χρονου, το οποίο καθόταν ήσυχα στο πάτωμα.

Ο φυσικοθεραπευτής τον ξαπλώνει μπρούμυτα, στέκεται από πάνω του και τον ακινητοποιεί, ενώ ο 10χρονος προσπαθεί να ξεφύγει από τα χέρια του. Του κρατά το κεφάλι με δύναμη και στη συνέχεια τον ξανασπρώχνει με φόρα μέχρι ο 10χρονος να συρθεί στο πάτωμα.

Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων παιδιών στην αίθουσα. Ο 10χρονος μετά την κλωτσιά βρίσκεται ακόμα στο πάτωμα και ο μόνος που πλησιάζει είναι ένα μικρό αγόρι.

Ακολουθεί μια φυσικοθεραπεύτρια, που με αργό βηματισμό πλησιάζει στο σημείο, όμως δεν απομακρύνει τον 27χρονο συνάδελφό της, που εξακολουθεί να στέκεται πάνω από το παιδί.

Παρέμβαση από Εισαγγελέα

Ήδη με εντολή της Εισαγγελίας Ανηλίκων, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό, το οποίο φέρεται να έγινε τον Ιούνιο του 2019. Για όσα συνέβησαν τότε προέβη σε καταγγελία χθες στην Εισαγγελία Ανηλίκων η διευθύντρια του Κέντρου, η οποία προσκόμισε βίντεο που δείχνει τον εργαζόμενο της δομής, φυσιοθεραπευτή, να χτυπά και να κλωτσά στο πρόσωπο τον ανήλικο, την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους.

Η διευθύντρια, φέρεται να κατέθεσε πως μετά το συμβάν ο φυσικοθεραπευτής είχε αποχωρήσει οικειοθελώς από την εργασία του και πως η ίδια του είχε διαμηνύσει να μην ξαναεργαστεί με παιδιά. Ωστόσο, η μάρτυρας, όπως ισχυρίζεται, έμαθε ότι ο εν λόγω φυσικοθεραπευτής έπιασε ξανά δουλειά σε κέντρο με παιδιά με ειδικές ανάγκες και έτσι αποφάσισε να καταγγείλει το περιστατικό του 2019.

Η προκαταρκτική έρευνα που διενεργείται υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Ανηλίκων, έχει στόχο να ελέγξει την καταγγελία και να εντοπίσει τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια – Ενεργά κρούσματα το 2,5% του πληθυσμού

Γαλλία: Αλυσίδα σούπερ μάρκετ μείωσε αισθητά την τιμή του ψωμιού – Αντιδρούν αρτοποιοί και αγρότες

Εξυγίανση εν λειτουργία στην «Αυγή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06