search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:31
MENU CLOSE

Εφορία-Ρυθμισμένα χρέη: Ποιοι δεν θα πληρώσουν την δόση Ιανουαρίου

20.01.2022 10:04
katastimama_new

Μικρή «ανάσα» για χιλιάδες επιχειρήσεις και φορολογούμενους αποτελεί η απόφαση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την δυνατότητα μη καταβολής της δόσης Ιανουαρίου για ρυθμισμένα χρέη στην εφορία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία αλλά και οι εργαζόμενοι που θα βγουν προσωρινά σε αναστολή, μπορούν να μην πληρώσουν την δόση Ιανουαρίου 2022 των ρυθμισμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, στις επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά, παρέχεται η δυνατότητα αναστολής καταβολής της δόσης Ιανουαρίου 2022 ρυθμισμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και η αποπληρωμή της μετατίθεται στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.

Κορωνοχρέη: Νέα παράταση στις 72 δόσεις

Την ίδια ώρα, νέα παράταση της προθεσμίας για την ένταξη στη ρύθμιση των έως 72 δόσεων για τα χρέη που δημιουργήθηκαν στον ΕΦΚΑ την περίοδο της πανηδημίας σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Η αρχική προθεσμία ήταν στις 31 Δεκεμβρίου του 2021 αλλά το χαμηλό ενδιαφέρον από την πλευρά των πολιτών είχε υποχρεώσει το υπουργείο Οικονομικών να δώσει μια πρώτη παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Οι λόγοι που επιτάσσουν την νέα παράταση είναι αφενός η μικρή συμμετοχή και αφετέρου η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση των επιχειρήσεων-εργοδοτών καθώς ο ΕΦΚΑ έχει καθυστερήσει την εκκαθάριση των εν λόγω οφειλών.

Μέχρι στιγμής οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι που εντάχθηκαν στη ρύθμιση δεν ξεπερνούν τις 13.000.

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ: Τα 9 «άγνωστα» επιδόματα με τους χιλιάδες δικαιούχους

ΑΑΔΕ: Νέες φορολοταρίες με έπαθλα έως 100.000 ευρώ

Τουρισμός: Η Ελλάδα θα ξεπεράσει φέτος τα επίπεδα του 2019, λέει ο CEO της TUI στον Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:31