search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:08
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-ΕΦΚΑ: Πώς πληρώνεται η αναρρωτική άδεια σε όσους νόσησαν (Video)

07.01.2022 10:22
ergazomeni_new

Διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο που πληρώνεται από τον ΕΦΚΑ η αναρρωτική άδεια για κορωνοϊό έδωσε το πρωί της Παρασκευής ο εκπρόσωπος Τύπου του Φορέα, Όμηρος Τσάπαλος.

«Το rapid ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών», υπογράμμισε και εξήγησε πως «ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες».

Ο Όμηρος Τσάπαλος συμπλήρωσε ότι δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά».

Αναφορικά με τον τρόπο πληρωμής τόνισε ότι «σε όλες τις ασθένειες, υπάρχει αναλογία εργοδότη-ΕΦΚΑ στην πληρωμή, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται».

«Οι πέντε μέρες covid είναι έξτρα των ημερών αναρρωτικής άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος», διευκρίνισε τέλος.

Την Πέμπτη, τις δικές του διευκρινίσεις-απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις που αφορούν τον κορωνοϊό και ανάμεσα σε αυτές υπήρχαν και εργασιακά ζητήματα, είχε δώσει και ο ΕΟΔΥ.

Διαβάστε επίσης:

Ενεργειακή κρίση: Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Τσεκούρι στις συντάξεις

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα 4.000 θέσεων εργασίας με μισθό 933 ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10