search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:35
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Όμικρον: Μείωση της καραντίνας στις 5 μέρες για τους ασυμπτωματικούς

28.12.2021 15:35
krousmata_new

H Επιτροπή αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση τη μείωση του διαστήματος της καραντίνας στις 5 από τις 10 ήμερες για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Οι ειδικοί συζήτησαν τις νέες οδηγίες του CDC, που συστήνει να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε πέντε ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον όμως είναι ασυμπτωματικοί.

Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους. Σύμφωνα με το CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον νέο κορωνοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, πιθανόν να υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας για άλλες πέντε ημέρες. Ανέφερε ότι αν η Επιτροπή λάβει τις σχετικές αποφάσεις, η κυβέρνηση θα τις αποδεχτεί.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 15.000 κρούσματα.

Ωστόσο, νεότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό, ακόμα και 20.000 κρούσματα. Γεγονός που κάνει ακόμη πιο πιθανό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης

Παράταση για φορολογικές δηλώσεις – Η νέα προθεσμία

Αδιάβαστος ο Βορίδης – Δεν ήξερε οτι οι μάσκες ΚΝ95 είναι μίας χρήσης (video)

Κορωνοϊός: Συνεδριάζουν σήμερα οι επιδημιολόγοι για τα νέα μέτρα – Αύριο η εισήγηση από την επιτροπή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:35