search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:01
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Προς επίσπευση μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά – Κοντά στα 20.000 τα κρούσματα σήμερα

28.12.2021 14:17
kovid-ermou-new-012

Συνεδριάζουν σήμερα οι επιδημιολόγοι στο φόντο της διαφαινόμενης εκτίναξης των κρουσμάτων κοντά στις 20.000.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, αναμένεται να γίνει μια πρώτη διεργασία για πιθανή εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν για τις 3/1 νωρίτερα, ενώ δεν αποκλείεται να ανοίξει κουβέντα και για επιπλεόν μέτρα.

Ακολούθως αύριο, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και στην συνέχεια ο τελικος λόγος για τις οριστικές αποφάσεις θα περάσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως όλα δείχνουν, η ραγδαία επικράτηση της μετάλλαξη «Όμικρον» και η επιβεβαίωση των ειδικών για τεράστια εκτόξευση των κρουσμάτων αναμένεται να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να ανακοινώσει την εφαρμογή των νέων μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά.

«Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα. Το σενάριο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα με βάση την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο ΕΣΥ είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Προέχει η δημόσια υγεία. Θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου αλλά εάν η άνοδος των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα συνεχιστεί και αύριο, θα είναι αντικείμενο νέα σύσκεψης», είχε δηλώσει νωρίτερα το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης:

Βατόπουλος για παράταση σχολικών διακοπών: Το θέμα θα επανεξεταστεί το επόμενο δεκαήμερο

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Με αυτές τις τροχαίες παραβάσεις χάνεις για πάντα το δίπλωμά σου

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ελεύθερος με όρους μετά τη νέα απολογία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 09:00