search
ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 15:38
MENU CLOSE

Φάκελος του «Vice specials» για τη μάστιγα του body shaming

20.01.2022 11:22
vice_new

Το φάκελο του -έως  εξοντωτικού- κοινωνικού στιγματισμού-έκφανση σκληρού ρατσισμού και βίας, το body shaming (η ντροπή για το σώμα) ανοίγει το Vice στο πλαίσιο των ειδικών εκπομπών «Vice specials» που προβάλλει ο ΑΝΤ1 και θα μεταδοθεί- δυστυχώς- στη 01.30 τη νύχτα.

«Έπρεπε να υπογράψω έγγραφα οπότε μου έδωσε η υπάλληλος το δικό της στυλό, τον οποίο στη συνέχεια τον πέταξε στο καλάθι των αχρήστων. Της είπα: “Δεν μεταδίδεται αυτό που έχω, μη φοβάστε, είναι ψωρίαση», καταθέτει άνθρωπος που πάσχει από την συγκεκριμένη δερματοπάθεια.

«Μου έχει τύχει ακόμα και άγνωστος που κάθεται δίπλα μου, να γυρίσει και να μου πει: “Γιατί είσαι χοντρή;”», λέει στην κάμερα του «Vice specials», γυναίκα με ιδιαίτερο σωματικό βάρος.

Το VICE συνάντησε ανθρώπους που έχουν υποστεί body shaming ή έχουν νιώσει ντροπή για το σώμα και την εμφάνιση τους.

Μοιράζονται τα βιώματά τους, μιλούν για τα επικριτικά σχόλια που δέχονται και τις προσπάθειες που έχουν κάνει για να ξεπεράσουν τις λεκτικές επιθέσεις.

Μέσα από τις ιστορίες τους φαίνεται πώς το φαινόμενο αυτό επηρεάζει την ψυχολογία των ατόμων ξεκινώντας από τη παιδική τους ηλικία, ενώ κάποιοι αφηγούνται ότι έχουν υποστεί body shaming ακόμα και ως ενδοοικογενειακή βία– κάτι που επηρέασε σημαντικά την πορεία της ζωής τους.

Στην κάμερα του VICE, μεταξύ των ειδικών που μιλούν, μία διατροφολόγος αναλύει το στίγμα της χονδροφοβίας, η οποία είναι ένας από τους βασικούς λόγους που κάποιος ασκεί body shaming ή νιώθει ντροπή για το σώμα του.

Ακόμη, εξειδικευμένος ψυχολόγος εξηγεί πως αυτή η μορφή βίας βλάπτει τη ζωή των θυμάτων και επισημαίνει πόσο αναγκαία είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για να εξαλειφθεί το φαινόμενο.

Διαβάστε επίσης:

Θετικός στον κορωνοϊό ο δημοσιογράφος Χρήστος Κούτρας

Open: Βροχή τα «όχι» από ηθοποιούς και τραγουδιστές για την παρουσίαση εκπομπής στη μεσημεριανή ζώνη

Νίκος Μπίστης: Κλείστε την «Αυγή» – Τα κομματικά έντυπα τελείωσαν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 06.06.2024 15:38