search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:49
MENU CLOSE

Ηλίας Γκιώνης: Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, με ρωτάνε «τι νούμερο τσιμέντο φοράς» (video)

21.01.2022 11:30
ilias_gionis_facebook
photo @Facebook

Απειλές για τη ζωή του καταγγέλλει ότι δέχεται ο γνωστός για την ακτιβιστική του δράση, Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος βοήθησε και στη δημοσιοποίηση της υπόθεσης βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε κάνει γνωστή μέσα από τα προφίλ του στα social media και την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, και είχε βρεθεί στο πλευρό της καταγγέλλουσας.

«Είμαι ένας ερασιτέχνης και κάνω μια έρευνα. Δεν έχω κάποιο στοιχείο και ούτε έχω τις άκρες για να μπορέσω να διεξάγω μια έρευνα που θα βοηθήσει τόσο τις Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Ο Ηλίας Γκιώνης επανέλαβε ότι λόγω αυτής του της δράσης δέχεται απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο τηλέφωνό του με εκφράσεις όπως «τι νούμερο τσιμέντο φοράς στα πόδια» ενώ του λένε ότι «αρχίζω να μοιάζω με τον δολοφονημένο Γιώργο Καραϊβάζ».

Κύκλωμα μαστροπείας

Όπως είπε «είναι μεγάλο το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί από όλες τις πόλεις που έχουν αναφερθεί» ενώ προειδοποίησε ότι αν «αύριο – μεθαύριο εγώ βρεθώ δολοφονημένος, τα στοιχεία θα αποκαλυφθούν», δίχως πάντως να αποσαφηνίσει τι ακριβώς εννοεί με αυτή τη φράση.

Απαντώντας σε ερώτηση για την έκταση που έχει πάρει η καταγγελία του για κύκλωμα μαστροπείας που φτάνει μέχρι την Κύπρο δήλωσε πως είναι επιφυλακτικός ως προς τη συνεργασία του με τις αρμόδιες Αρχές. «Υπάρχουν άτομα στην αστυνομία της Κύπρου που έχουν πλοκάμια παντού και δεν μπορώ να εμπιστευτώ. Δεν ξέρω τι άλλο έχουμε να δούμε τις επόμενες ημέρες». Σύμφωνα με τον ίδιο κανείς εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν τον κάλεσε για να του παράσχει βοήθεια ή προστασία.

Αναφορικά με το αίτημα των κυπριακών Αρχών να συνδράμει στις έρευνες για την υπόθεση μαστροπείας εξήγησε:

«Έχει σταλεί ένα e-mail από τις αρχές της Κύπρου το οποίο δεν είχα δει. Οι αστυνομικές Αρχές στην Ελλάδα γνωρίζουν ποιος είμαι και που βρίσκομαι. Έχω καθυστερήσει να στείλω το υλικό που έχω από τις πηγές γιατί έχω αποδείξεις ότι σε κάθε πόλη που εμπλέκεται το κύκλωμα, υπάρχουν και κάποιοι αστυνομικοί που εμπλέκονται», κατήγγειλε. Και όπως δήλωσε, όταν χρειαστεί θα καταθέσει τα στοιχεία που έχει. «Αυτό το κύκλωμα υπάρχει πολλά χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο και σε άλλες χώρες και εμπλέκεται σε υποθέσεις από τζόγο, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικά, διακίνηση όπλων μέχρι και διακίνηση υλικού σε πορνογραφικά σάιτ με ανηλίκους. Αυτές τις καταγγελίες τις έχω από τον κόσμο και την τοπική κοινωνία. Τις εξακριβώνω με στοιχεία και δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε τις επόμενες ημέρες».

Για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, ο ακτιβιστής δήλωσε πως «ο βιασμός της κοπέλας στη Θεσσαλονίκη είναι αφορμή να γίνει κάτι για να ξεσκεπαστεί αυτό το τεράστιο κύκλωμα. Αυτή την στιγμή ο κόσμος που με βλέπει μου παρέχει προστασία. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ».

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός 24χρονης: Καταθέτει ξανά η Γεωργία – «Ελπίζω να βρω το δίκιο μου» (video)

Χανιά: Απόπειρα αυτοκτονίας σε σουβλατζίδικο – Πάγωσαν πελάτες, υπάλληλοι και περαστικοί

ΑΣΟΕΕ: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον καθηγήτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 07:49