search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 04:48
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία, πού χρειάζονται αλυσίδες

22.01.2022 10:30
xionia

Ισχυρή κακοκαιρία και παγετός αναμένονται το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Τα πρώτα χιόνια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους σε Πάρνηθα, Ερυθρές και Βίλια.

Νωρίς το πρωί, διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου της Αττικής. 

Ειδικότερα:

– Στη λεωφόρο Διονύσου (περιφερειακή Πεντέλης) από το ύψος του Αγίου Πέτρου προς Πεντέλη.

– Στην οδό Διονύσου (περιφερειακή Διονύσου) από το ύψος του «414» προς Νέα Μάκρη.

– Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στη λεωφόρο Διονύσου (περιφερειακή Πεντέλης) από το ύψος του Αγίου Πέτρου προς Πεντέλη και στην οδό Διονύσου (περιφερειακή Διονύσου) από το ύψος του “414” προς Νέα Μάκρη.

Θεσσαλονίκη: Προσοχή στον παγετό

Με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -7 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα, τους -5 στην Κοζάνη, τους -4 στην Πτολεμαΐδα και τους -12 στα ορεινά και σε συνδυασμό με τη χθεσινοβραδινή χιονόπτωση, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εφιστά την προσοχή πεζών και οδηγών, που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή, λόγω του παγετού και του αυξημένου κινδύνου ατυχημάτων.

«Στην Κοζάνη το θερμόμετρο δείχνει -5 βαθμούς κελσίου. Έχουν σημειωθεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλους τους δήμους και μέχρι -12 στα ορεινά», επισημαίνει ο κ. Κασαπίδης και σημειώνει πως, «χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς που κινούνται στο ορεινό δίκτυο και από τους πεζούς που κυκλοφορούν στα πεζοδρομία, οπού ενδεχομένως έχει παγώσει το χιόνι».

«Δύο ώρες διήρκησε η χθεσινοβραδινή χιονόπτωση από τις 20:00 έως τις 23:00, το έστρωσε 5 πόντους, δίχως ευτυχώς ζητήματα και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Όλα τα μηχανήματα εκχιονισμού της περιφέρειας και των δήμων τις δυτικής Μακεδονίας ήταν επί ποδός και έτσι όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο παρέμεινε καθαρό», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με ανακοίνωση της, ενημερώνει τους οδηγούς ότι κατά τις μετακινήσεις τους, στο οδικό δίκτυο της περιοχής, θα πρέπει να έχουν εφοδιασμένα τα οχήματά τους με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με ειδικού τύπου ελαστικών.

Για τη χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων συμβουλεύει τους οδηγούς να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο όταν το οδόστρωμα είναι ολισθηρό.

Προβλήματα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία των οδικών δικτύων της Αχαΐας και της Aιτωλοακαρνανίας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αναγκαίες στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου της Αχαΐας:

  • Στην εθνική οδό Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου
  • Στην εθνική οδό Καλαβρύτων – Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας
  • Στην εθνική οδό Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και Λουσών
  • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – χιονοδρομικού κέντρου
  • Στην επαρχιακή οδό Περιστέρας – χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων

Στην Αιτωλοακαρνανία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις εξής περιοχές:

  • Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας – Προυσού από το 12ο χιλιόμετρο, στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λαμπιρίου, έως το 18ο χιλιόμετρο στην θέση Αραποκέφαλα
  • Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – ‘Ανω Χώρας, στην θέση ‘Αγιος Ιωάννης Αποδοτίας και εντός των τοπικών κοινοτήτων Λιβαδακίου και Πλατάνου, του δήμου Ναυπακτίας.

Πάντως, σε όλα τα σημεία βρίσκονται και επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ώστε να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους.

Στερεά Ελλάδα: Ολονύκτια προσπάθεια να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί

Μία κρίσιμη μάχη κέρδισαν όλη τη νύχτα τα μηχανήματα που βρέθηκαν στους δρόμους της Στερεάς Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ήταν χαρακτηριστικό πως η χιονόπτωση συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες όχι με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, ωστόσο απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις, να κλείσει δρόμους όπως για παράδειγμα τον δρόμο Λαμίας – Δομοκού όπου μέχρι το πρωί τα μηχανήματα ρίχνοντας αλάτι και απομακρύνοντας το χιόνι τον κράτησαν ανοιχτό για την κυκλοφορία. Το ίδιο συνέβη στους δρόμους Λαμίας – Καρπενησίου και Λαμίας – Άμφισσας.

Ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν σε δευτερεύοντες δρόμους και ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στη Στερεά Ελλάδα, στο νομό της Βοιωτίας και τη Φωκίδα χρειάζονται αλυσίδες τα αυτοκίνητα που κινούνται από την Αράχωβα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και τον Επτάλοφο και αντίθετα.

Στην Εύβοια χρειάζονται αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας, στην επαρχιακή οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας και στην επαρχιακή οδό Στενής – Στροπώνων.

Στην Ευρυτανία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι αναγκαία στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ, στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος» και μέχρι τα όρια με τον νομό Καρδίτσας στη θέση «Ζαχαράκι» και τέλος στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου- Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Επική πρόκριση στους «16» του Australian Open

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη βασικός κατηγορούμενος – Tι τονίζει ο δικηγόρος της Γεωργίας (Video)

Κάτω Πατήσια: Βανδάλισαν την εκκλησία του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07