search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:32
MENU CLOSE

Ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό

23.01.2022 15:48
kinito

Για τις ψηφιακές καινοτομίες που εφαρμόζονται στη χώρα και την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας, πριν και μετά την επιβολή προστίμων στους ανεμβολίαστους, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε το πρωί της Κυριακής, «πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς πολιτών έναντι του κορωνοϊού, ενώ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σχετικά με τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση». Παράλληλα σημείωσε πως πλέον είναι εμβολιασμένο είναι το 81% των ενήλικών στην Ελλάδα, ενώ εμβολιασμένο με τη λεγόμενη «αναμνηστική» δόση είναι το 78% των δικαιούχων.

Έσπευσαν να εμβολιαστούν

Αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως από την ημέρα ανακοίνωσης του προστίμου των 100 ευρώ μέχρι τις 16 Ιανουαρίου εμβολιάστηκαν 223.000 πολίτες. Πρόσθεσε επίσης πως ολοκληρώνεται σταδιακά και ο εμβολιασμός ατόμων της εν λόγω πληθυσμιακής κατηγορίας που είχαν αιτηθεί να εμβολιαστούν κατ’ οίκον.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε ακόμη πως από τη Δευτέρα, οπότε τέθηκε σε ισχύ η επιβολή του προστίμου, μέχρι και την Παρασκευή, σε διάστημα δηλαδή 5 ημερών, εμβολιάστηκαν 15.000 πολίτες άνω των 65 ετών. Συμπλήρωσε πως στο τέλος του μήνα θα υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσοι είναι τελικώς οι ανεμβολίαστοι πολίτες, καθώς εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει και δεν μπορούν να εμβολιαστούν και αναμένονται και οι αποφάσεις των Επιτροπών για όσους ζητούν εξαίρεση από τον εμβολιασμό.

Σε ό,τι αφορά δράσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως «στο τέλος Μαρτίου υπολογίζουμε να υπάρχει στο κινητό τηλέφωνο μας το δίπλωμα οδήγησης, ενώ σύντομα θα έχουμε στο κινητό και την αστυνομική ταυτότητα μας για κάθε νόμιμη χρήση. Σήμερα έχουμε μόνο απόσπασμα της ταυτότητας για να γίνεται η επιβεβαίωση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, στο τέλος Μαρτίου θα είναι για όλες τις χρήσεις»

Ο κ. Γεωργαντάς προσέθεσε πάντως πως «προχωράει και η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, θα αργήσει λίγο, αλλά προχωράμε για να έχουμε μια σύγχρονη ταυτότητα». Τέλος, όπως ανακοίνωσε «μέσα στις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για το άυλο διαζύγιο, στην οποία ο πολίτης θα μπαίνει πάντοτε μαζί με τον δικηγόρο του».

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίς» – Σκουρλέτης: Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι delivery και courier στα βαρέα και ανθυγιεινά

Δημοσκόπηση έκπληξη: Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός

Σέρρες: Αδέρφια απήγαγαν 20χρονη και επιχείρησαν να την βιάσουν τραβώντας βίντεο για το Tik Tok

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:32