search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 14:45
MENU CLOSE

Νίκη Κεραμέως: Απέσυρε το «βίντεο γονιμότητας» μετά τον σάλο

29.01.2022 16:47
Ποια σχολεία θα ανοίξουν πρώτα - Τι αναφέρει η Κεραμέως για τηλεκπαίδευση και tablets - Media

Μετά το σάλο που ξέσπασε από τα βίντεο γονιμότητας το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ανακάλεσε τα βίντεο.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Γιάννης Αντωνίου ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΠ αποφάσισε την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Mη Kερδοσκοπικού Σωματείου “Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής”».

»Οι άμεσες αντιδράσεις από φορείς και χρήστες των social media είχαν να κάνουν με το ότι, στο βίντεο, ακούγονταν σκοταδιστικές απόψεις όπως ότι «τα πάντα ξεκινάνε πριν από τη γέννηση του παιδιού και πιο συγκεκριμένα από τη στιγμή της σύλληψής του», ή ότι «στην Ανατολική Αφρική μαθαίνουμε ότι ως ημερομηνία γεννήσεως θεωρείται η στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει ως ιδέα να γεννήσει ένα παιδί. Δηλαδή μιλάμε για τη στιγμή που ανθίζει στο νου της αυτή η ιδέα», συνεχίζει.

«Η γυναίκα προορίζεται να σώσει τη σχέση», «οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν παρέα με ελαττωματικούς», «Ο αγ Πορφύριος και η ευγονική» είναι μερικά μόνο απ’ όσα εξοργιστικά αναφέρονται στη σελίδα της Ελληνικής Εταιρείας προγεννητικής αγωγής

Στα εν λόγω βίντεο προβάλλεται και υποστηρίζεται η θεωρία, ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή ή ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση μομφής-Μπακογιάννη: «Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη ζητώντας εκλογές»

Πρόταση μομφής-Παπαρήγα: Το πραγματικό νόημα της πρότασης δυσπιστίας είναι το εργατικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Κορωνοϊός: Μοντέλο προβλέπει τις νέες μεταλλάξεις του 4 μήνες νωρίτερα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 14:44