search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:51
MENU CLOSE

Ακυρώθηκε το Συνέδριο Γονιμότητας μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

14.06.2021 09:35
SYNEDRIO

Στην ακύρωση της διεξαγωγής του Συνεδρίου Γονιμότητας προχώρησαν τελικά οι διοργανωτές, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που ξέσπασαν για τις θέσεις που παρουσιάστηκαν στο προωθητικό βίντεο αλλά και τη σύνθεση των ομιλητών που είχαν επιλεγεί.

Μετά τη μαζική αποχώρηση χορηγών και ομιλητών με ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στο Facebook, η οργανωτική επιτροπή του «1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωση του, «λόγω της αρνητικής αντίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» σε ένα τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ, του οποίου -όπως τονίζουν χαρακτηριστικά- το μήνυμα παρερμηνεύθηκε.

Ήδη η ιστοσελίδα του Συνεδρίου έχει απενεργοποιηθεί. Αφότου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέσυρε την υποστήριξή της στο Συνέδριο, σχεδόν όλοι οι επίσημοι συμμετέχοντες αποκήρυξαν δημοσίως το χαρακτήρα και το περιεχόμενο του σποτ και διαχώρισαν τη θέση τους.

Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να κατεβάσουν το επίμαχο σποτ, σε ανάρτηση τους στα social media τονίζουν πως σκοπός δεν ήταν να προσβάλουν τις γυναίκες ούτε να ενισχύσουν στερεοτυπικά πρότυπα, αλλά να ενημερώσουν όσες θέλουν να τεκνοποιήσουν ότι μετά από κάποια ηλικία μειώνεται η ικανότητα αυτή.

Η εμνεύστρια του σποτ, η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια της πρωινής εκπομπής «Πάμε Δανάη», Κία Παπαδοπούλου, σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πως «αυτό το κείμενο έχει τη δική μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Γράφω όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά».

«Συνέδριο γονιμότητας»: Αποσύρονται και άλλοι ομιλητές – Τι λέει η εμπνεύστρια του σποτ (Video)

Θύελλα αντιδράσεων για το βίντεο του Συνεδρίου Γονιμότητας – Αποσύρει την αιγίδα η ΠτΔ (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτο φιάσκο το «Συνέδριο Γονιμότητας» – Έκθετοι οι υπουργοί που παραμένουν ομιλητές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:50