search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:48
MENU CLOSE

Η ιστορική σειρά για τον Παΐσιο έχει πρεμιέρα απόψε στο Mega

10.02.2022 13:11
paisios1

Με τη γέννηση του Αρσένιου Εζνεπίδη στις 25 Ιουλίου 1924, στα Φάρασα της Καππαδοκίας, αρχίζει το πρώτο επεισόδιο της ιστορικής- βιογραφικής σειράς «Άγιος Παΐσιος, από τα Φάρασα στον Ουρανό» που θα προβληθεί σήμερα στις 22.00 στο Mega ξετυλίγοντας το νήμα- και την ιστορία- της ζωής του ως τη στιγμή που αποφάσισε να μονάσει.

Η ιστορικοβιογραφική σειρά ακολουθεί την πολυκύμαντη πορεία του σύγχρονου άγιου Παΐσιου από την γενέτειρά του  ως την Κόνιτσα της Ηπείρου και από εκεί μέχρι το Άγιο Όρος, μέσα από μια δύσκολη πορεία με κυρίαρχα τα στοιχεία του ξεριζωμού και της προσφυγιάς αλλά και της έντονης επιθυμίας του Αρσένιου να ακολουθήσει μοναστικό  βίο από μικρή ηλικία.

Στην πρεμιέρα της ιστορικής- βιογραφικής σειράς, που θα ολοκληρωθεί σε δύο κύκλους, το βρέφος του Πρόδρομου και της Ευλαμπίας Εζνεπίδη βαπτίζεται από τον γέροντα Αρσένιο τον Καππαδόκη, ο οποίος του δίνει το όνομά του.

Η ερχομός του Αγίου Παϊσίου στη ζωή συμπίπτει με τον ξεριζωμό των Ελλήνων από την Καππαδοκία. Ο μικρός Αρσένιος γίνεται πρόσφυγας στις πρώτες μέρες της ζωής του. 

Η οικογένειά του, μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, μαζί με όλους τους κατοίκους των ελληνικών χωριών της Καππαδοκίας, παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Μπροστάρης και πνευματικός οδηγός τους στην περιπέτεια αυτή είναι ο γέροντας Αρσένιος

Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους
Στον ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης
Στον ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου

Στον ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης

Στον ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή

Στον ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου.

Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης.

Διαβάστε επίσης:

Σασμός – Spoiler: Η απρόσμενη απόφαση που ανατρέπει τα πάντα

Πολιτικό site έφτιαξαν πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Φωνή αγωνίας για την «Αυγή» από τους εργαζόμενους της – Αιτία οι μεθοδεύσεις της διοίκησης, λένε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58