search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:00
MENU CLOSE

Αποπλάνηση ανήλικης: Αντιδράσεις για την πρώτη ανακοίνωση των Πυξ Λαξ – Συγκλονίζει η μητέρα του κοριτσιού

11.02.2022 21:11
drams_new
Πηγή: Pixabay

Η υπόθεση αποπλάνησης του μουσικού που συνεργαζόταν με τους Πυξ Λαξ σε ανήλικο κοριτσάκι έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων.

Πρόκειται για μία υπόθεση που προκαλεί ανατριχίλα, καθώς σύμφωνα με την μητέρα του κοριτσιού το τραύμα που της επέφερε συστηματικά ο κατηγορούμενος βαραίνει την ψυχή της ακόμη και σήμερα.

Το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται το Φθινόπωρο του 2011. Όταν η μαθήτρια της Β’ Δημοτικού βρισκόταν με την οικογένειά της, στο εξοχικό τους σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής, που απέχει λίγα μόνο μέτρα από το σπίτι του 69χρονου.

Όπως έκρινε πρωτόδικα το δικαστήριο ο ντράμερ απομόνωσε το κορίτσι και το αποπλάνησε μέσα στο σπίτι του. Με τη μικρή μαθήτρια να βρίσκει τη δύναμη να μιλήσει στη μητέρα της, δύο χρόνια μετά, το 2013.

Τι δήλωσε η μητέρα

«Η κόρη μου είναι 16,5 ετών και το τραύμα που της επέφερε συστηματικά και δόλια ο κατηγορούμενος επί ενάμιση περίπου χρόνο βαραίνει την ψυχή της ακόμη και σήμερα. Είναι μια πολύ συγκροτημένη έφηβος, όμως αδυνατεί να κατανοήσει πώς, ενώ αυτό που της έκανε ο δράστης τιμωρείται από το νόμο με σοβαρές ποινές, αυτός είναι ελεύθερος.

Η κόρη μου λαμβάνει και σήμερα υποστήριξη για να διαχειριστεί το γιατί. Έχει τόσο εμένα, όσο και τον πατέρα της και τον αδελφό της στο πλευρό της. Πιστεύουμε ότι και αυτή τη φορά, όπως και στον πρώτο βαθμό, η αλήθεια θα λάμψει», δήλωσε η μητέρα του θύματος στο Live News.

Τις υποψίες της μητέρας κίνησαν οι ψίθυροι στη γειτονιά για τη συμπεριφορά και τη δράση του ντράμερ που έδειχνε να προσπαθεί να απομονώσει παιδιά. Όταν πλησίασε την κόρη της και άρχισε να συζητούν, βίωσε όπως λέει μια από τις χειρότερες στιγμές της ζωής της.

«Εξυπακούεται ότι είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Έχουμε ως οικογένεια περάσει από όλα τα στάδια της ποινικής διαδικασίας με σεμνότητα και αξιοπρέπεια, χάρις στο παιδί μας. Η τελεσίδικη κρίση θα αποτελέσει συμβολική δικαίωση για όλα τα ανήλικα θύματα, που μπορεί σήμερα να είναι και ενήλικες και να υποφέρουν από τις μνήμες του σε βάρος τους αδικήματος, επειδή οι συνθήκες και οι νοοτροπίες στάθηκαν εμπόδιο», συμπλήρωσε η μητέρα του θύματος.

Η ανακοίνωση των Πυξ Λαξ προκάλεσε αντιδράσεις

Την ίδια στιγμή, οι Πυξ Λαξ με ανακοίνωσή τους θέλησαν να τοποθετηθούν για το ζήτημα προσπαθώντας να κρατήσουν αποστάσεις από τον μουσικό που συνεργάστηκαν στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη ανακοίνωση του συγκροτήματος ανέφεραν πως: «Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπάντας .Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπάμπης Στόκας ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μάνος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος το Νίκο Λώρη. Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς.

Ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα από το 2011 για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του. Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν. Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη .Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι αν βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του ,όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Η αντίδραση στη συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν πολύ έντονη από τους χρήστες των social media, καθώς δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες από συναυλία που ο μουσικός έπαιζε με τους Πυξ Λαξ το 2018 (ενώ στην ανακοίνωση αναφερόταν πως είχαν να συνεργαστούν από το 2011).

Παράλληλα οργή προκάλεσε η φράση: «Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι αν βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Η ατάκα μάλιστα «αν βίωσε κάτι τόσο βάναυσο και αποτρόπαιο» προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να «διορθωθεί» αλλάζοντας την επίμαχη φράση σε: «Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης από το 2023

Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία: Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών

Δολοφονία Άλκη: Έρευνες της ΕΛΑΣ για το 12ο άτομο της ομάδας επίθεσης- Νέες απολογίες των κατηγορουμένων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 15:57