search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:09
MENU CLOSE

Δολοφονία Άλκη: Έρευνες της ΕΛΑΣ για το 12ο άτομο της ομάδας επίθεσης- Νέες απολογίες των κατηγορουμένων

11.02.2022 18:58
thessalonikiapologia98-new

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε ο 20χρονος Αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε την Πέμπτη το βράδυ στις ελληνικές αρχές και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Δευτέρα.

Ο 20χρονος μετά προθεσμία που έλαβε, και εν μέσω αποδοκιμασιών, οδηγήθηκε  στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου θα μείνει μέχρι να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, ενώ περιγράφει τον δικό του ρόλο ως περιφερειακό. «Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», είναι η θέση που φέρεται να διατυπώνει, ενώ ο δικηγόρος του Παρασκευάς Σπυράτος αναφερόμενος στη διαδικασία παράδοσης του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές , είπε ότι όλα εξελίχθηκαν ταχύτατα και με επιτυχία.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 12ου ατόμου

Την ίδια ώρα, σε αγώνα δρόμου για την  ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ενός 12ου ατόμου, που εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Άλκη, έχουν αποδυθεί οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, πιθανώς κάτοικο Ωραιοκάστρου, ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο και να φορούσε σκούφο. Ο εντοπισμός του ατόμου αυτού, που κανείς δεν θέλει να κατονομάσει, είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς το όχημά του ήταν το αυτοκίνητο που μετέφερε τους λεγόμενους σκληρούς της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε ότι υπάρχει ακόμα ένα πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου. “Είναι πιθανό να υπάρχει κάποιος ακόμα. Μην έχετε αμφιβολία ότι η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Διαβάζω και ακούω για κάποιον μεγάλο που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει “μικρός” και “μεγάλος”. Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη” τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος  της οικογένειας Καμπανού Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για τέταρτο αυτοκίνητο που εμπλέκεται στην δολοφονία του Άλκη. «Αυτό αναμένεται να φανεί από το σύνολο των καμερών και το τι καταγράφηκε εκείνο το βράδυ, όχι από μόνο από τις κάμερες στον τόπο του εγκλήματος” είπε χαρακτηριστικά.

Νέος γύρος απολογιών

Εκτός από αυτούς που απολογήθηκαν ήδη και κρίθηκαν προφυλακιστέοι, την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας περνούν άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση. Μεταξύ αυτών είναι ο 25χρονος που κατονομάστηκε από τον 21χρονο συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον Άλκη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του Άλκη, την επόμενη εβδομάδα, η μητέρα και ο πατέρας του προτίθενται να έρθουν στην Αθήνα και να συναντηθούν με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, ζητώντας να ληφθεί πρόνοια σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο για το που θα διεξαχθεί η δίκη. “Ο πατέρας του Άλκη κάνει εκστρατεία για να σταματήσει το λουτρό αίματος. Να μη φύγουν άλλα παιδιά σαν τον Άλκη” σημείωσε ο θείος του Άλκη.

Την Πέμπτη, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις πολύωρες απολογίες τους ακόμη τρεις κατηγορούμενοι Παρά τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τη δολοφονική επίθεση με θύμα τον Άλκη, στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο για τα φονικά χτυπήματα στον 19χρονο. Όλοι τους παραδέχονται ότι συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο, κανένας ωστόσο δεν ομολογεί ότι τον μαχαίρωσε. Η αναφορά της Αστυνομίας αποκάλυψε ότι ο Άλκης χτυπήθηκε από τουλάχιστον τρία άτομα.

Την ίδια ώρα, σιωπηρή διαμαρτυρία φοιτητών και καθηγητών για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Μαθήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές

Μυστήριο με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα – Γιατί δεν έχει ζητηθεί η εκταφή της 9χρονης

Κορωνοϊός: Άλλοι 92 νεκροί και 17.656 νέα κρούσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:06