search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:34
MENU CLOSE

Δολοφονία Άλκη: Στη Θεσσαλονίκη ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία – Είχε παραδοθεί στα σύνορα (Video)

10.02.2022 22:24
thessaloniki980-new

Στη Θεσσαλονίκη έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο 20χρονος Αλβανικής καταγωγής που είχε διαφύγει στην Αλβανία αμέσως μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και που σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Νωρίτερα είχε παραδοθεί στις ελληνικές αρχές στα ελληνοαλβανικά σύνορα και μετέβη στη Θεσσαλονίκη, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛΑΣ επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ο στρατηγός ενημέρωσε μάλιστα και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο για την εξέλιξη.

Ο 20χρονος είχε παραδοθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αστυνομικό Τμήμα της Κορυτσάς και δήλωσε ότι συναινεί να εκδοθεί στην Ελλάδα με σκοπό να δώσει εξηγήσεις και να δικαστεί για την δολοφονία του 19χρονου Αλκη, στην οποία αρνείται πως είχε ενεργό εμπλοκή.

Πήγε και παραδόθηκε μόνος του. Έχει συναίσθηση της κατάστασης και συναινεί στην έκδοσή του» δήλωσε ο δικηγόρος του Παρασκευάς Σπυράτος, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του εντολέα του.

Ο 20χρονος φέρεται να δήλωσε: «Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ, έχω μετανιώσει που έφυγα. Θέλω να γυρίσω πίσω και να δικαστώ για να πω όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Λυπάμαι πολύ για το παιδί».

Κοντά τον 12ο δράστη η Αστυνομία- Αναζητούν και 13ο άτομο

Στα ίχνη του 12ου δράστη της φονικής επίθεσης κατά του 19χρονου Άλκη Καμπανού βρίσκεται η Αστυνομία, ενώ οι Αρχές ψάχνουν και ένα 13ο άτομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ στην αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. προς την Ανακρίτρια γίνεται λόγος για άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, πιθανώς κάτοικο Ωραιοκάστρου, ο οποίος ήταν ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου και ο οποίος φέρεται να φορούσε σκούφο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  εντοπισμός του ατόμου αυτού είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς το όχημά του ήταν το αυτοκίνητο των σκληρών καθώς σε αυτό επέβαιναν ο νεαρός που φέρεται να κρατούσε το φονικό δρεπάνι και να μαχαίρωσε τον Άλκη, ο νεαρός που φέρεται να κρατούσε το μαχαίρι αλλά και ο νεαρός που φέρεται να χτύπησε με στειλιάρι τον Άλκη.

Ο άντρας που φέρεται να φορούσε σκούφο και οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο, ήταν με τους σκληρούς της συμμορίας και ίσως ο πιο έμπειρος στο να εξαφανίσει τα ίχνη του. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία βρίσκεται ήδη στα ίχνη του, ενώ είναι πιθανό να γνωρίζουν πλέον και τα στοιχεία του.

Ένα άλλο αποκαλυπτικό στοιχείο είναι ότι υπάρχει αναφορά της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία στο όχημα των σκληρών, αυτό δηλαδή που είχε οδηγό τον 12ο δράση, μπορεί να επέβαινε και πέμπτο άτομο. Εάν ισχύει αυτό τότε έχουμε ακόμα ένα άτομο, το 13ο, που δεν ταυτοποιήθηκε και συμμετείχε στην επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι προφυλακίστηκαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της φονικής επίθεσης που απολογήθηκαν στις ανακριτικές αρχές.Πρόκειται τον 21χρονο που κρατούσε το δρεπάνι, άλλον έναν 21χρονο και έναν 23χρονο, οι οποίοι, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, επέβαιναν σε δύο από τα τρία αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στο σημείο της φονικής επίθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Γηροκομείο στα Χανιά: Συγκλονίζουν οι περιγραφές πρώην εργαζόμενης – «Έκλαιγαν, τους πετούσαν στο πάτωμα» (Video)

Κορωνοϊός: Σε φάση αποκλιμάκωσης η πανδημία – Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λένε οι επιστήμονες

Δημήτρης Λιγνάδης: Στο «σκαμνί» για 4 βιασμούς – Γιατί θα ζητήσει αναβολή ο Κούγιας, αντιδράσεις από τα θύματα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06