search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:21
MENU CLOSE

Δολοφονία Άλκη: Μετανιωμένος δηλώνει ο 20χρονος που παραδόθηκε στην Κορυτσά – Συναινεί στην έκδοσή του

10.02.2022 16:44
alkis_new

Μετανιωμένος δηλώνει ο 20χρονος κατηγορούμενος που παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (10/2) στο αστυνομικό τμήμα Κορυτσάς για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ακολουθώντας την τακτική των υπολοίπων.

Ο 20χρονος φέρεται να δήλωσε: «Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ, έχω μετανιώσει που έφυγα. Θέλω να γυρίσω πίσω και να δικαστώ για να πω όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Λυπάμαι πολύ για το παιδί».

Την παράδοσή του επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του και ο συνήγορός του κ. Παρασκευάς Σπυράτος.

«Ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Όπως σημείωσε για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ώστε να πράξει τα δέοντα απευθυνόμενος στους προϊσταμένους του και να υπάρξει συνεργασία των ελληνικών με τις αλβανικές αρχές για να επισπευστεί η μετάβασή του στην Ελλάδα και να απολογηθεί.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το πότε θα εκδοθεί, ο ίδιος απέφυγε να κάνει κάποια εκτίμηση, εκτιμώντας πως από την ελληνική πλευρά θα γίνουν τα μέγιστα δυνατά ώστε να έρθει εδώ το ταχύτερο δυνατό. «Αυτή τη διαβεβαίωση έχω πάρει. Πιστεύω ότι και οι αλβανικές αρχές θα συνεργαστούν προς την ίδια κατεύθυνση διότι η βούληση του εντολέα μου είναι σαφής», τόνισε ο κ. Σπυράτος.

Αναφερόμενος στο καθεστώς έκδοσης που ισχύει μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας σημείωσε: «Επί της ουσίας, νομικά, δεν θα εξεδίδετο. Αν ο ίδιος συλλαμβανόταν στη χώρα καταγωγής του και είχε άρνηση να έρθει εδώ και να υποστεί τη βάσανο της Δικαιοσύνης, δεν θα ερχόταν».

Πρόκειται για μια εξέλιξη που είχε προαναγγείλει και ο δικηγόρος του ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο εντολέας του είναι συντετριμμένος αλλά πιστεύει στην ελληνική δικαιοσύνη και χαρακτήρισε «γενναία» την επιλογή του να παραδοθεί.

Tην ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (11/2).

Τι δήλωσε ο 20χρονος λίγο πριν παραδοθεί

Λίγο πριν μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα της Κορυτσάς και παραδοθεί, ο 20χρονος έκανε δηλώσεις στην εκπομπή «TLIVE», λέγοντας ότι φοβάται και ότι έχει μετανιώσει.

Ερωτηθείς για την απόφασή του να διαφύγει από την Ελλάδα στην Αλβανία, λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη, ο 20χρονος ισχυρίστηκε: «Είδα στις ειδήσεις το συμβάν και φοβήθηκα. Ήταν να φύγει ο πατέρας και η γιαγιά μου και είπα να πάω κι εγώ. Φοβήθηκα… Δεν με βοήθησε κανείς, το πήρα απόφαση μόνος μου…».

«Φοβάμαι. Όχι για εμένα. Όλα τ’ άλλα θα τα πω στον ανακριτή», τόνισε, ενώ ανέφερε ότι έμαθε από τις ειδήσεις ότι έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τον ρόλο του στην επίθεση, ο 20χρονος τόνισε: «θα το πω στον ανακριτή». Ίδια ήταν και η απάντησή του, όταν ρωτήθηκε για το ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη.

Απευθυνόμενος στους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη, ο 20χρονος είπε: «ειλικρινά μέσα από τα βάθη της ψυχής μου λυπάμαι για όλα, για ό,τι έγινε και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού».

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας: Τα νοικοκυριά δεν έχουν να βγάλουν το μήνα κι εσείς κάνετε πάρτι με το δημόσιο χρήμα

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε η νεκροψία στο νεογνό που βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών

ΕΦΚΑ: Μισθοί άνω των 8.000 ευρώ για τα διευθυντικά στελέχη με το νέο νομοσχέδιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:19