search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:19
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Marc: Ακρίβεια και πανδημία ανησυχούν τους πολίτες – Στις 10,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

15.02.2022 20:00
ekloges_new

Στις 10, 5 μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του Αντ1 που διενεργήθηκε από 8 έως 12 Φεβρουαρίου.

 Η ΝΔ καταγράφει απώλεια 1,1 ποσοστιαίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση ένα μήνα πριν και ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 0.8 της μονάδας, αλλά εξακολουθεί να καταγράφει χαμηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου, περί το 20%. Τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής εμφανίζουν σταθερότητα στα ποσοστά τους, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ξεπερνά το 15%. 

Παράλληλα, το 47% των πολιτών δηλώνει ότι το θέμα που απασχολεί περισσότερο είναι η ακρίβεια, ενώ ένας στους τέσσερις δηλώνει το ίδιο για την πανδημία. 

Όσον αφορά στο ερώτημα ποιου είδους κυβερνήσεις προτιμούν οι πολίτες, ποσοστό 26% δηλώνουν ότι επιθυμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, έναντι 11,1% που προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ποσοστό 15,7% προκρίνει κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ και 10,8% κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

Ελαφρώς διαφορετικά είναι τα δεδομένα στο ερώτημα τι κυβέρνηση προτιμούν οι πολίτες βάσει πρόθεσης ψήφου , με το 79% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος να προκρίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ενώ μόλις το 15% των ψηφοφόρων της ΝΔ επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ- ΚΙΝΑΛ. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 44,1% επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο υψηλό είναι και το ποσοστό που επιθυμούν συγκυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ, φτάνοντας στο 42,4%.

Εκπλήξεις περιλάμβανε η ερώτηση για την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται με 16 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα και με τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι δεύτερος σε δημοφιλία μετά τον πρωθυπουργό, αφήνοντας στην τρίτη θέση τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, στην ερώτηση ποιοι ψηφοφόροι αυτοχαρακτηρίζονται ως κεντρώοι, το ΚΙΝΑΛ είναι πρώτο, με την ΝΔ να ακολουθεί και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, όσον αφορά στην προέλευση των αναποφάσιστων, το 38,8 προέρχεται από το ΝΔ και το 30,5 από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Τσίπρας: Πήρε μπροστά, ξανά, η μονταζιέρα

Νίκος Ανδρουλάκης: Στηρίζουμε τις συμφωνίες για τα Rafale και τις Belharra αλλά να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος (video)

Νίκος Δένδιας από Ελσίνκι: Εντελώς απαράδεκτες οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για τα νησιά του Αιγαίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01