search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:22
MENU CLOSE

Δόμνα Μιχαηλίδου για Κυψέλη: Μίλησα καλόπιστα για τις ευθύνες όλων

16.02.2022 19:21
Domna Mixailidou_new

Επανήλθε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στο θέμα της δολοφονίας του 7χρονου παιδιού στην Κυψέλη μετά τις πρωινές της δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση της Εισαγγελίας.

«Σκοπός -σε καμία των περιπτώσεων- δεν είναι να πάμε σε ένα κυνήγι μαγισσών ή κάποιο κυνήγι ευθύνης. Αυτή τη στιγμή τι ξέρουμε; Ξέρουμε ότι δολοφονήθηκε ένα παιδί και η Πολιτεία, όλοι μας ως Πολιτεία, είτε είναι η προηγούμενη δημοτική αρχή, είτε είναι εισαγγελία, είτε είναι κεντρικά στο υπουργείο Εσωτερικών, ας πούμε ή το Εργασίας, δεν καταφέραμε να σώσουμε το παιδί αυτό εγκαίρως.

Καλόπιστα αναφέρομαι στις ευθύνες όλων όσων συμμετέχουμε στο παζλ, στο κομμάτι της παιδικής προστασίας. Τι ξέρουμε; Ξέρουμε ότι χάθηκε ένα παιδί. Ξέρουμε ότι το ένα παιδί χάθηκε, το άλλο παιδί σώθηκε. Και αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, είναι να δούμε πώς δουλεύουμε καλύτερα, πώς ο καθένας μας κάνει ακόμα καλύτερα τη δουλειά του, έτσι ώστε κανένα παιδί να μην χάνεται στο μέλλον.

Αυτό που μπορώ να πω με απόλυτη ειλικρίνεια είναι ότι τώρα με την καινούργια δημοτική αρχή, με τον κύριο Μπακογιάννη, ο οποίος είναι δήμαρχος Αθηνών, και με την αρμόδια αντιδήμαρχο που τρέχει τα κοινωνικά ζητήματα, υπάρχει μία πάρα πολύ στενή συνεργασία, η οποία (υπουργείο και τοπική αυτοδιοίκηση) ειδικά στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μας, την Αθήνα, κοιτάμε πολύ συστηματικά τα ζητήματα ευαλωτότητας, τα ζητήματα αστεγίας.

Πολύ στενή συνεργασία έχουμε στο κομμάτι της προσχολικής αγωγής και της κακοποίησης αν θέλετε, μέσα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είτε κομμάτι παραμέλησης είτε είναι όχι. Οπότε είμαι όχι απλά αισιόδοξη, είμαι σίγουρη ότι στο κομμάτι αυτό έχουμε αλλάξει πλέον σελίδα».

Υπενθυμίζεται ότι η Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 δήλωσε ότι για την τραγική υπόθεση του 7χρονου παιδιού στην Κυψέλη φέρουν ευθύνες και οι αρμόδιες αρχές, δηλ. η  εισαγγελία και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες, εφόσον γνώριζαν για την κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στο κοριτσάκι της οικογένειας όφειλαν να ψάξουν πού είναι το άλλο παιδί και να το μεταφέρουν μακριά από την βιολογική του οικογένεια.

Ανακοινώσεις για τις δηλώσεις της κ. Μιχαηλίδου εξέδωσαν τόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών, όσο και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Γρήγορη οικοδόμηση ενός νέου ΕΚΑΒ (Video)

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ στη Βουλή: «Κάνετε την καλύτερη πάσα στη ΝΔ»- «Θυμηθήκατε το ΑΣΕΠ όταν μας κατηγορούσατε για γερμανοτσολιάδες;»

Οικονόμου: Εξαχρειωμένη η αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα – Παρουσιάζει τη θωράκιση της ασφάλειας της χώρας ως σπατάλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:22