search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:04
MENU CLOSE

Συνάντηση των ηγετών της ΕΕ αύριο για Ουκρανία – Ρωσία

16.02.2022 16:50
Charle Michele_new

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν αύριο, Πέμπτη, στις 13:30 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την κατάσταση στο ζήτημα Ρωσίας-Ουκρανίας, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, ο Μπάρεντ Λέιντς στο Twitter.

Ειδικότερα, ο Λέιντς σημείωσε: «Πριν από την αυριανή Σύνοδο ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης θα υπάρξει άτυπη συνάντηση μίας ώρας των μελών των Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 12:30 (τοπική ώρα, 13:30 ώρα Ελλάδας) για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τη Ρωσία και την Ουκρανία».

Νωρίτερα σήμερα, συνεδρίασε η Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο με θέμα τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την στρατιωτική απειλή της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Το παρών έδωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, ο  Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζεπ Μπορέλ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, προήδρευσε η νεοκλεγείσα Πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα.

Στη συζήτηση που έγινε υπήρξαν δύο γραμμές, η μία που ζητούσε «σκληρή γραμμή» απέναντι στον Πούτιν και η άλλη που ήθελε διάλογο και την Ευρώπη πρωταγωνίστρια στην Ουκρανική κρίση.

«Δε μπορεί να απειλεί η Ρωσία ένα κυρίαρχο κράτος», ήταν  πολλά από τα μηνύματα των Ευρωβουλευτών από όλες  τις παρατάξεις ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ζητούσαν «κοινή γραμμή για την ανεξαρτησία της Ευρώπης από το φυσικό αέριο της Ρωσίας». Όσον αφορά όμως την γραμμή των κυρώσεων δεν υπήρξε καμία πρόταση για το ποιος θα επωμιστεί και θα πληρώσει το βάρος των κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης:

Καρχαρίας κατασπαράζει κολυμβητή ανοιχτά του Σίδνεϊ (Videos/Photos)

Ουκρανία: «Δεν βλέπουμε ακόμη αποκλιμάκωση» δηλώνει ο Ζελένσκι – Σύνοδος των ΥΠΕΞ των G7 στο Μόναχο

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:02