search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:33
MENU CLOSE

BioNTech: Θα ζήσουμε με τον κορωνοϊό για 10 χρόνια αλλά είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για μεταλλάξεις

17.02.2022 17:04
emvolio_new

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό για τα επόμενα 10 χρόνια», δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech, που ανέπτυξε το πρώτο mRNA εμβόλιο κατά του ιού από κοινού με την Pfizer.

Ο κόσμος είναι «καλύτερα προετοιμασμένος» να αντιμετωπίσει μελλοντικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού, δήλωσε ο κ. Σαχίν, τη στιγμή που η γερμανική εταιρεία εργάζεται για την παρασκευή ενός εμβολίου για την μετάλλαξη Όμικρον.

«Πάντα θα υπάρχουν νέες παραλλαγές, αλλά πάντα μαθαίνουμε περισσότερα και προετοιμαζόμαστε καλύτερα» πρόσθεσε.

Moderna: Τον Αύγουστο του 2023 το κοινό εμβόλιο για κορωνοϊό και γρίπη, τον Αύγουστο του 2022 το εμβόλιο για την μετάλλαξη Όμικρον

Την ίδια ώρα, η Moderna θα είναι σε θέση να  φέρει στην αγορά διπλό εμβόλιο που θα αντιμετωπίζει τόσο τον κορωνοϊό όσο και τη γρίπη σε ενάμιση χρόνο , όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκτελεστικός διευθυντής της φαρμακοβιομηχανίας  Στεφάν Μπανσέλ. Παράλληλα εκτίμησε ότι σε έξι μήνες θα είναι έτοιμο και το ανανεωμένο εμβόλιο Covid-19 που θα προστατεύει και από την Όμικρον.

Σε δηλώσεις του ο Γάλλος επιχειρηματίας και μάνατζερ τόνισε ότι το διπλό αυτό εμβόλιο αναμένεται να είναι έτοιμο ως τον Αύγουστο του 2023 και η τιμή του θα είναι αντίστοιχη του υπάρχοντος εμβολίου της γρίπης, άρα εφικτό να αποκτηθεί και από λιγότερο εύρωστα κράτη.

Το «παν-εμβόλιο», όπως το αποκάλεσε, θα αντιμετωπίζει ακόμη και άλλες παθήσεις του αναπνευστικού, συνιστώντας μια επαναστατική πρόοδο στον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Φέτος τον Αύγουστο όμως θα είναι στη διάθεση των χωρών και το ενημερωμένο εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον, προέβλεψε ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής εταιρίας που παράγει mRNA σκευάσματα κατά του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Τζάνετ Γέλεν: Να δημιουργηθεί ταμείο για την πρόληψη πανδημιών

H Ρωσία απελαύνει τον αναπληρωτή επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης κατά άρσης μέτρων: «Είμαστε εντάξει να έχουμε 70 νεκρούς την ημέρα για ακόμη 1,5 μήνα;»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:32