search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:21
MENU CLOSE

ΕΜΑ: «Πράσινο φως» στο χάπι της Pfizer κατά του κορωνοϊού

27.01.2022 18:15
xapi_new
Πηγή: Pixabay

Τη χρήση του αντιικού χαπιού COVID-19 της Pfizer (Paxlovid) για τη θεραπεία ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, ενέκρινε υπό όρους την Πέμπτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), καθώς η ΕΕ προσπαθεί να ενισχύσει το οπλοστάσιό της για την καταπολέμηση της παραλλαγής Όμικρον.

Η σύσταση του χαπιού από την επιτροπή για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης του EMA (CHMP) επιτρέπει στα κράτη μέλη της ΕΕ να χρησιμοποιήσουν ευρέως το φάρμακο της Pfizer, αφού η ρυθμιστική αρχή έδωσε οδηγίες για την επείγουσα χρήση του στα τέλη του περασμένου έτους.

Το Δεκέμβριο οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν το αντίστοιχο φάρμακο molnupiravir (μολνοπιραβίρη) της Merck.

Το χάπι Merck είναι επίσης υπό εξέταση στην ΕΕ, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εγκριθεί, επειδή η εταιρεία αναθεώρησε τα δεδομένα των δοκιμών της τον Νοέμβριο λέγοντας ότι το φάρμακο ήταν λιγότερο αποτελεσματικό από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως.

Η επιτροπή συνιστά την έγκριση του Paxlovid για τη θεραπεία του κορωνοϊού σε ενηλίκους που δεν χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο και που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης. 

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Επιστρέφει η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση – Τέλος ο περιορισμός του ωραρίου (Video)

Κορωνοϊός: Άλλοι 112 θάνατοι και σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα

Πρόταση μομφής: Το απόγευμα της Παρασκευής ξεκινά η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή – Την Κυριακή η ονομαστική ψηφοφορία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:20