search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:23
MENU CLOSE

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Ανδρες της ΕΜΑΚ στο κατάστρωμα – Αγωνία για αγνοούμενους και εγκλωβισμένους (Videos)

18.02.2022 16:35
kerkira-ploio-123-new

Τουλάχιστον 278 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ στους 11 ανέρχονται οι αγνοούμενοι μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες, από τη φωτιά στο Ε/Γ-Ο/Γ ”Euroferry Olympia” σημαίας Ιταλίας στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, ανακοίνωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός.

Τόνισε ότι η επιχείρηση εντοπισμού των 11 αγνοουμένων συνεχίζεται, ενώ ανέφερε ότι στη λίστα των διασωθέντων συμπεριλαμβάνεται ένα ακόμα άτομο που δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα των επιβατών.

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί επιχείρηση για απεγκλωβισμό ακόμα δύο αλλοδαπών επιβαινόντων με την συνδρομή της ΕΜΑΚ. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στο πλοίο και έχουν επικοινωνήσει με τις Αρχές.

Άνδρες της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο βρίσκονται ήδη στο κατάστρωμα του φλεγόμενου πλοίου και αναζητούν τρόπους προκειμένου να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους στο γκαράζ. Στο σημείο μεταβαίνει εξάλλου Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης.

Όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα επιχειρήσουν να κατέβουν στο γκαράζ μαζί με ακόμη 6 άνδρες της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και ένα πεζοπόρο τμήμα της με περίπου 20 άνδρες.

Επιπλέον, στο σημείο βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν ρίψεις νερού, ένα ρυμουλκό που επιχειρεί στην κατάσβεση της φωτιάς, αλλά και τρία ελικόπτερα.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας κατέπλευσαν το σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και το Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού όπου αποβίβασαν με ασφάλεια όλους τους διασωθέντες του ”Euroferry Olympia”, οι οποίοι μεταφέρθηκαν ήδη σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας.

Όπως τόνισε ο κ.Λαγκαδιάνος καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από 3 ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και επιβατηγό οχηματαγωγό Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται επίσης ένα πλωτό πυροσβεστικό καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Βίντεο από το υπό ιταλική σημαία πλοίο «Euroferry Olympia», το οποίο συνεχίζει να φλέγεται από άκρη εις άκρη, καταμεσής του πελάγους:

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας μεταφέρθηκαν οι διασωθέντες επιβαίνοντες

Νέες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Άλκης Καμπανός: Ολοκληρώθηκε η αναγνώριση των δραστών της δολοφονίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 09:22