search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:44
MENU CLOSE

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα – Δραματική έκκληση: «Είναι ζωντανοί, σώστε τους» (Video)

20.02.2022 12:29
flegomeno_ploio_kerkyra

Μετά τον εντοπισμό ενός εκ των αγνοουμένων του πλοίου στην Κέρκυρα, οι οικογένειες των υπόλοιπων αγνοουμένων απευθύνουν δραματική έκκληση στις Αρχές να βιαστούν προκειμένου να σωθούν και άλλοι.

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του κ. Κώστα Μαθιού, ενός οδηγού φορτηγού, με τρεμάμενη φωνή έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ναυτιλίας να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για τη σωτηρία των εγκλωβισμένων.

«Ο σύζυγός μου είναι ζωντανός, περιμένει βοήθεια. Πρόκειται για πολύ έμπειρο οδηγό, ήξερε πολύ καλά το συγκεκριμένο πλοίο. Μπείτε μέσα και σώστε τους 11 ανθρώπους. Έλεος, είναι άνθρωποι! Στείλτε την ΕΜΑΚ, περισσότερα πυροσβεστικά, σώστε τους, σας παρακαλώ», ανέφερε η κυρία Βάνα Μαθιού συγκλονίζοντας τους πάντες.

«Αφήνετε ανθρώπους να καίγονται σε ένα πλωτό Άουσβιτς. Γιατί; Είναι άνθρωποι, βάλτε ειδικές στολές, πάρτε πυροσβεστικά και μπείτε μέσα», υπογράμμισε η κυρία Μαθιού.

Πολλοί από τους αγνοούμενους άλλωστε είναι οδηγοί φορτηγών, που προτίμησαν, να μείνουν μέσα στο φορτηγά τους και να μην χρησιμοποιήσουν μια από τις καμπίνες του πλοίου καθώς οι συνθήκες στις τελευταίες είναι άθλιες όπως τόνισε ο κ. Απόστολος Κενανίδης, πρόεδρος ΟΦΑΕ.

Νωρίτερα, έφτασε στην Κέρκυρα ο Λευκορώσος που βρέθηκε ζωντανός μετά από 53 ώρες στο φλεγόμενο κουφάρι του πλοίου που πήρε φωτιά.

Ο 21χρονος είναι πολύ καλά στην υγεία του, γεγονός που φαίνεται από το ότι κατέβηκε από το σκάφος του λιμενικού και μπήκε σε ασθενοφόρο μόνος του, χωρίς βοήθεια. Πάντως, θα κάνει προληπτικά όλες τις εξετάσεις που προβλέπονται.

Ο 21χρονος φέρεται να είπε στην ομάδα διάσωσης ότι άκουγε φωνές κι άλλων ζωντανών, όχι όμως τις τελευταίες ώρες. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι’ αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», σημείωσε ο κ. Αλεξίου.

Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας, κοντά στο λιμανάκι της Κασσιόπης, ενώ και σήμερα γίνονται ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του. Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο. Περιμετρικά του πλοίου βρίσκονται πέντε ρυμουλκά, πλοιάριο της Πυροσβεστικής και δύο πλωτά του Λιμενικού. Επίσης επιχειρεί ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο της “Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)” έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη ιταλική Αρχή DIGIFEMA. (DIGIFEMA: Direzione Generale Investigazioni Ferroviarie e Marittime).

Διαβάστε επίσης:

Βασιλακόπουλος: Με τον κορωνοϊό δεν τελειώσαμε – Λάθος το μήνυμα (Video)

Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Συγγρού (Video)

Μπόρις Τζόνσον: Η Ρωσία σχεδιάζει τον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη από το 1945

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42