search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 00:53
MENU CLOSE

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Σε ασφαλές αγκυροβόλιο ΒΑ της Κέρκυρας θα ρυμουλκηθεί το «Euroferry Olympia» (Video)

19.02.2022 22:42
Euroferry Olympia_new

Σε ασφαλές αγκυροβόλιο, στα βόρεια της Κέρκυρας βορειοανατολικά του όρμου Κασσιόπης, αναμένεται να ρυμουλκηθεί τις επόμενες ώρες το πλοίο «Euroferry Olympia» στο οποίο μικρές εστίες φωτιάς εξακολουθούν να υπάρχουν στο εσωτερικό του, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες σε σημεία του πλοίου, εμποδίζουν προς το παρόν μία επιχείρηση στο εσωτερικό του για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων μεταξύ των οποίων και των τριών Ελλήνων.

Συνολικά εξακολουθούν να επιχειρούν στην κατάσβεση 3 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, 1 πυροσβεστικό πλωτό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 5 Ρυμουλκά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων, καθώς και η κατάσβεση της πυρκαγιάς, ειδικά συνεργεία θα προβούν σε απάντληση όλων των πετρελαιοειδών ποσοτήτων από το πλοίο για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος της θαλάσσιας ρύπανσης.

Σε δεύτερο χρόνο το πλοίο θα ρυμουλκηθεί σε ασφαλή λιμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας και μετά από συνεννόηση με τις Αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Βέλγιο: Εγκλωβισμένοι σε ύψος 32 μέτρων σε τρενάκι θεματικού πάρκου βρίσκονται επτά άνθρωποι (Photo | Video)

Πρόεδρος της Κροατίας: Τάχθηκε κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ – «Φτάνει πια, πού είναι το τέλος;»

Ελληνοτουρκικά: Νέος γύρος διερυνητικών επαφών, την Τρίτη, στην Αθήνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 00:48