search
ΤΡΙΤΗ 05.08.2025 07:54
MENU CLOSE

Ουκρανία: Η πρώτη αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ – «Η Ρωσία παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο»

22.02.2022 08:54
YPEJ NEW

«Παράνομη και μονομερή» χαρακτήρισε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την αναγνώριση από τη Ρωσία της ανεξαρτησίας των εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας.

Το ΥΠΕΞ επιπρόσθετα τόνισε πως η ρωσική κίνηση, «αποτελεί κατάφορη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, και των συμφωνιών του Μινσκ».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η αναγνώριση από τη Ρωσία της παράνομης και μονομερούς ανακήρυξης “ανεξαρτησίας” των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, και των συμφωνιών του Μινσκ.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών και καταδικάζει κάθε απόφαση που αντιβαίνει τις θεμελιώδεις αυτές αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα θα διαβουλευθεί και θα συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή».

Διαβάστε επίσης

Ανδρουλάκης στον Ορχομενό: Στήριξη στους αγρότες για να μην απογυμνωθεί η ελληνική περιφέρεια]

Ν. Ηλιόπουλος: Το μεγάλο πλιάτσικο Μητσοτάκη ξεκίνησε πριν την πανδημία

Δημοσκόπηση Alco: Δυσαρέσκεια για ακρίβεια – Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 05.08.2025 07:51