search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:00
MENU CLOSE

Θεμιστοκλέους: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες σε κλειστούς χώρους (Video)

22.02.2022 08:43
maska new

Στο τι θα γίνει στην καθημερινή μας ζωή  και πώς θα προχωρήσουμε προς το Πάσχα και το καλοκαίρι, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην τηλεόραση. 

Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας, ο γενικός γραμματέας σημείωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο. 

«Έχουμε αποσυμπίεση στο ΕΣΥ και περιμένουμε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που έχει ήδη αρχίσει. Θα υπάρξουν οι εισηγήσεις των ειδικών. Έχουμε καλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και αρκετό κόσμο που έχει νοσήσει.

Φέτος το καλοκαίρι, με την Όμικρον και με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε σε μια κανονικότητα. Οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα φύγει. Η Όμικρον έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερωτηση τι θα γίνει με τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους απάντησε ότι

«Από τα τελευταία μέτρα που θα αρθούν το να μπαίνουν ανεμβολίαστοι σε κλειστούς χώρους στην εστίαση.
Κάποιος που είναι ανεμβολίαστος τώρα δεν μπορεί να μπει σε κλειστό χώρο στην εστίαση. Αυτό θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα σταματήσουν, αλλά είμαστε αρκετά μακριά από αυτό. Κάποιος εμβολιάζεται για τη δική του ασφάλεια. Το πιστοποιητικό έχει αποδώσει», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

«Σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά στην κανονικότητά μας. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, δε θα εξαφανιστεί με μαγικό ραβδί. Η εξέλιξη της Όμικρον, αν δεν έχουμε κάποια άλλη μετάλλαξη, τότε πάμε πολύ κοντά στην καθημερινότητά μας από Σεπτέμβρη.

Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι το καλοκαίρι θα είμαστε πολύ κοντά σε μια κανονικότητα», σημείωσε ακόμα ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί θέμα για 4η δόση εμβολίου.

Διαβάστε επίσης

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 22 Φεβρουαρίου

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Διακίνηση κοκαΐνης στην Πάτρα: 50 γνωστά ονόματα στο πελατολόγιο – Πως μιλούσαν στο τηλέφωνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:59