search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 15:01
MENU CLOSE

Ουκρανία: Σενάρια και μυστήριο γύρω από το γράμμα «Ζ» πάνω στα ρωσικά άρματα μάχης (Videos)

23.02.2022 12:24
russian_army_new

Απορία και παράλληλα αρκετά σενάρια ανά την υφήλιο έχει προκαλέσει το γράμμα «Ζ» που είναι ζωγραφισμένο μέσα σε ένα λευκό τετράγωνο πάνω στα ρωσικά άρματα μάχης, φορτηγά καυσίμων και οχήματα ανεφοδιασμού, που βρίσκονται στα ουκρανικά σύνορα.

Ειδικά στα social media, εκατοντάδες χρήστες επιχειρούν να «αποκρυπτογραφήσουν» το… μεγάλο μυστικό του Κόκκινου Στρατού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο, παρά μόνο εικασίες.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Sun, πρόκειται για ένα ακόμη δυσοίωνο σημάδι του διαφαινόμενου πολέμου, καθώς γίνεται κατανοητό ότι τα οχήματα φέρουν αυτό το διακριτικό, για να ξεχωρίζουν από των αντιπάλων τους, «μόλις ξεκινήσει η δράση».

Οι Ουκρανοί έχουν παρόμοια άρματα και οχήματα και πιθανολογείται ότι με αυτόν τον τρόπο οι Ρώσοι θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο φιλικών πυρών.

Μια ακόμη θεωρία, που φέρεται να προέρχεται από «μισθοφόρους» της ομάδας Wagner -μια ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση της οποίας τα μέλη φέρεται να έχουν συμμετάσχει σε πολλές συγκρούσεις- υποστηρίζει πως το «Ζ» παραπέμπει στον Ζελένσκι, δηλαδή στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μια άλλη, ενδεχομένως πιο ανησυχητική θεωρία, σύμφωνα με άρθρο των International Business Times θέλει το «Ζ» να αντιπροσωπεύει το «σημείο χωρίς επιστροφή».

Ορισμένοι πιστεύουν ότι τα σημάδια θα μπορούσαν να υποδεικνύουν οχήματα που έχουν κατανεμηθεί σε συγκεκριμένους ρόλους ή ακόμη και το σχηματισμό μιας νέας μονάδας μάχης.

Το μυστήριο γίνεται ακόμα… μεγαλύτερο, αν λάβει υπόψη κάποιος ότι το γράμμα «Ζ» δεν υπάρχει στο κυριλλικό αλφάβητο της Ρωσίας αλλά παρόλα αυτά οι τελευταίες κινήσεις της Ρωσίας στην Ανατολική Ουκρανία ονομάστηκαν «Επιχείρηση Ζ».

Τέλος, δεν αποκλείεται τελικά να μην πρόκειται για «Ζ», που ούτως ή άλλως δεν υπάρχει στο κυριλλικό αλφάβητο, αλλά για «2», που ίσως σχετίζεται με την ημερομηνία 22-02-2022, τη μέρα που η ρωσική Δούμα αναγνώρισε ως ανεξάρτητες τις αποσχισθείσες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία και επικύρωσε την απόφαση Πούτιν για αποστολή στρατιωτών εκεί ως «ειρηνευτικής δύναμης».

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία – Ανάλυση: Ενεργειακή κρίση – Τι θα περιμένουμε το επόμενο διάστημα στις τιμές του Φυσικού Αερίου

Μεξικό: Νέα δολοφονία δημοσιογράφου, η έκτη μέσα στο 2022! (videos)

Ουκρανία: Ο Μπλίνκεν ακύρωσε τη συνάντηση με τον Λαβρόφ – «Η Ρωσία απέρριψε τη διπλωματία»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 15:00