search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:22
MENU CLOSE

Επικοινωνία είχαν Μπάιντεν και Ζελένσκι

25.02.2022 20:49
biden-remarks-234-new

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Παρασκευή, καθώς η εισβολή στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις εισήλθε στη δεύτερη μέρα της.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας την Πέμπτη, αλλά μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δεν έχουν προχωρήσει τόσο στην επιβολή με σκληρά τιμωρητικά οικονομικά μέτρα όσο θα ήθελε η κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Ο Λευκός Οίκος είπε στους δημοσιογράφους ότι η κλήση διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισή ώρα, δίχως να δώσει προς το παρόν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει «ενίσχυση των κυρώσεων, στέρεη αμυντική βοήθεια και αντιπολεμική συμμαχία» ως τα θέματα που συζήτησε με τον Τζο Μπάιντεν. Ο Ζελένσκι δηλώνει ακόμη «ευγνώμων για την ισχυρή αμερικανική στήριξη στην Ουκρανία».

Διαβάστε επίσης:

Στολτενμπεγκ: Η Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική της δράση

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 50.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έφτασαν σε γειτονικές χώρες

Η Ιταλία ζήτησε και πήρε την εξαίρεση των πολυτελών προϊόντων από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:19