search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 23:59
MENU CLOSE

Ζελένσκι: Δεν έχω φύγει από το Κίεβο, είμαι εδώ

25.02.2022 20:00
zelens

Τις φήμες ότι ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι έχει εγκαταλείψει το Κίεβο διαψεύδει ο ίδιος, αναρτώντας ένα βίντεο στα social media προκειμένου να ενθαρρύνει τους συμπατριώτες του τη ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν την πόλη.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί έξω από την προεδρική κατοικία και απεικονίζει τον ίδιο μαζί με στενούς του συνεργάτες.

«Είμαστε εδώ. Είμαστε στο Κίεβο. Υπερασπιζόμαστε την Ουκρανία», αναφέρει στο βίντεο.

«Βρισκόμαστε όλοι εδώ, οι στρατιώτες μας είναι εδώ, οι πολίτες, η κοινωνία, είμαστε όλοι εδώ, για να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία μας, το κράτος μας», είπε ο Ζελένσκι.

Δίπλα του εμφανίστηκαν ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ, ο προσωπάρχης του και ένας στενός σύμβουλός του.

Επικοινωνία με Μπάιντεν

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Παρασκευή, καθώς η εισβολή στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις εισήλθε στη δεύτερη μέρα της.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας την Πέμπτη, αλλά μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ και η Ευρώπη δεν έχουν προχωρήσει τόσο στην επιβολή με σκληρά τιμωρητικά οικονομικά μέτρα όσο θα ήθελε η κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Ο Λευκός Οίκος είπε στους δημοσιογράφους ότι η κλήση διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισή ώρα, δίχως να δώσει προς το παρόν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει «ενίσχυση των κυρώσεων, στέρεη αμυντική βοήθεια και αντιπολεμική συμμαχία» ως τα θέματα που συζήτησε με τον Τζο Μπάιντεν. Ο Ζελένσκι δηλώνει ακόμη «ευγνώμων για την ισχυρή αμερικανική στήριξη στην Ουκρανία».

Διαβάστε επίσης:

Η Ιταλία ζήτησε και πήρε την εξαίρεση των πολυτελών προϊόντων από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Νέες απειλές της Ρωσίας: Συντριπτικές συνέπειες σε Σουηδία και Φινλανδία αν προσπαθήσουν να μπουν στο ΝΑΤΟ

Ουκρανία: Ο Ρώσος τενίστας Αντρέι Ρούμπλεφ έστειλε μήνυμα κατά του πολέμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 23:59