search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:20
MENU CLOSE

Νέες απειλές της Ρωσίας: Συντριπτικές συνέπειες σε Σουηδία και Φινλανδία αν προσπαθήσουν να μπουν στο ΝΑΤΟ

25.02.2022 18:55
zacharova-new

Εν μέσω των συνεχιζόμενων ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Παρασκευή ότι η Μόσχα θα πρέπει να απαντήσει εάν η Σουηδία και η Φινλανδία γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.

«Όλα τα κράτη μέλη του ΟΑΣΕ υπό την εθνική τους ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, έχουν επιβεβαιώσει την αρχή ότι η ασφάλεια μιας χώρας δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε βάρος της ασφάλειας άλλων.

Προφανώς, η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι πρωτίστως στρατιωτική συμμαχία όπως καταλαβαίνετε, θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες, που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να κάνει βήματα απάντησης», είπε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση.

Την Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τη Σουηδία και τη Φινλανδία να συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην Ουκρανία την Παρασκευή.

Την ίδια μέρα, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin δήλωσε ότι η Φινλανδία θα είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ «αν το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας γίνει οξύ».

Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Alexander Stubb, με ανάρτησή του στο twitter, λέει ότι η χώρα θα έπρεπε να μπει στο ΝΑΤΟ.

«Η Ρωσία ωθεί την Φινλανδία πιο κοντά στο ΝΑΤΟ. Πολύ πιο κοντά».

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απευθύνθηκε στους ουκρανούς στρατιώτες ζητώντας να παραδώσουν τα όπλα τους και να σταματήσουν «να επιτρέπουν στα ναζιστικά τάγματα να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες».

Μιλώντας μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, ο Πούτιν επέλεξε να απευθυνθεί ευθέως στους Ουκρανούς στρατιώτες, καλώντας τους να πείσουν τα «ναζιστικά τάγματα» και τους «τοξικομανείς» όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση, να παραδοθούν. «Μην τους επιτρέπετε να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας ως ασπίδες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Καλύτερα να μιλήσουμε μαζί σας, να διαπραγματευτούμε μαζί σας παρά με τα ναζιστικά τάγματα της κυβέρνησης του Κιέβου», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

Κρεμλίνο: Ο Ζελένσκι αρνήθηκε συνομιλίες με τη Ρωσία στο Μινσκ

Ουκρανοί εγκαταλείπουν το Κίεβο – Προειδοποιητικά πυρά για την αποτροπή ποδοπατήματος (Video)

Εκτός Συμβουλίου της Ευρώπης η Ρωσία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:20