search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:01
MENU CLOSE

Εκτός Συμβουλίου της Ευρώπης η Ρωσία

25.02.2022 17:59
council

Δεκτή έγινε η πρόταση Ουκρανίας και Πολωνίας για αποπομπή της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 42 από τα 47 μέλη της Επιτροπής των Υπουργών, υπερψήφισε την κοινή πρόταση Ουκρανίας – Πολωνίας για την αποπομπή της Ρωσίας.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε σήμερα να «αναστείλει» τη συμμετοχή όλων των Ρώσων διπλωματών και απεσταλμένων από τα κυριότερα όργανα του οργανισμού «με άμεση ισχύ», απαντώντας στην «ένοπλη επίθεση» εναντίον της Ουκρανίας.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι χωριστό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν αφορά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον δικαστικό βραχίονα του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα συνεχίσει να προσφέρει προστασία στους Ρώσους πολίτες, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση ο διεθνής οργανισμός.

«Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Ουκρανίας και της Πολωνίας, ξεκίνησε τη διαδικασία για την αναστολή της ένταξης της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η τελική απόφαση έρχεται σύντομα», είχε γράψει χθες ο Morawiecki στο Twitter.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν η κόρη του Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Ουκρανία: Η ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο «φρενάρει» τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το Swift

Ο Πούτιν ζήτησε από τους Ουκρανούς στρατιώτες να ρίξουν τον Ζελένσκι – «Ναζί» και «συμμορία τοξικομανών» η κυβέρνηση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 18:59