search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:03
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία – «Ναι» από τον Πούτιν για συνομιλίες με τον Ζελένσκι

25.02.2022 14:49
putin_new

Το «ναι» σε συζητήσεις με τον Ζελένσκι φαίνεται πως είπε ο Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ ότι είναι διατεθειμένος να διεξάγει συνομιλίες σε κορυφαίο επίπεδο με την Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV ο Πούτιν δήλωσε στον Κινέζο Πρόεδρο: «Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό αγνοούν τις εύλογες ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια, έχουν κατ’ επανάληψη υπαναχωρήσει στις δεσμεύσεις τους και συνεχίζουν να προχωρούν με στρατιωτική ανάπτυξη ανατολικά, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα στρατηγικά θεμέλια της Ρωσίας. Η Ρωσία είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία».

Στην γραμμή Πούτιν – όπως είναι φυσικό – είναι και ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. «Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες με το Κίεβο οποιαδήποτε στιγμή, όταν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας καταθέσουν τα όπλα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ζελένσκι καλεί Πούτιν για διαπραγματεύσεις

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε διαπραγματεύσεις. Την ίδια ώρα ο σύμβουλος της Ουκρανικής προεδρίας, Μιχάιλο Ποντόλιακ, δήλωσε ότι η  Ουκρανία επιθυμεί την ειρήνη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ είχε αναφέρει νωρίτερα στο Reuters ότι η  Ουκρανία επιθυμεί την ειρήνη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης ενός ουδέτερου καθεστώτος σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες εάν το Κίεβο καταθέσει τα όπλα», λέει ο Λαβρόφ

Πόλεμος στην Ουκρανία – Η γενναία στάση μίας Ουκρανής μπροστά σε Ρώσο στρατιώτη: «Τι σκ@@@ κάνετε στη χώρα μας»; (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία – Συγκλονιστικά βίντεο από το Κίεβο (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:03