search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:11
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ζελένσκι καλεί Πούτιν για διαπραγματεύσεις

25.02.2022 14:20
zelensky-new

Σε διαπραγματεύσεις καλεί ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με φόντο τη ρωσική προέλαση στο Κίεβο.

Νωρίτερα, ο σύμβουλος της Ουκρανικής προεδρίας, Μιχάιλο Ποντόλιακ,   δήλωσε ότι η  Ουκρανία επιθυμεί την ειρήνη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας  Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν να διαπραγματευτούν, λέγοντας ότι θέλει εκ νέου να απευθύνει έκκληση στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να σταματήσει ο θάνατος των ανθρώπων.

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ είχε αναφέρει νωρίτερα στο Reuters ότι η  Ουκρανία επιθυμεί την ειρήνη και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης ενός ουδέτερου καθεστώτος σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωνε ότι στόχος της εισβολής της χώρας του στην Ουκρανία είναι να «απελευθερωθούν» οι Ουκρανοί «από την καταπίεση», προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί πιθανό η Μόσχα να αναγνωρίσει τις σημερινές ουκρανικές αρχές ως δημοκρατικές.

Υποστήριξε επίσης ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ψεύδεται όταν λέει πως είναι έτοιμος να συζητήσει για ουδέτερο καθεστώς στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο – Έτοιμη για συνομιλίες η Ουκρανία (Videos)

Πόλεμος στην Ουκρανία – Μέρκελ: «Επιθετικός ο πόλεμος της Ρωσίας – Σημείο καμπής στην Ιστορία της Ευρώπης»

Εισβολή στην Ουκρανία: «Δεν θέλω να πεθάνω» – Κραυγή απελπισίας από παιδάκι μέσα από καταφύγιο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:10