search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 03:28
MENU CLOSE

Εισβολή στην Ουκρανία – Μέρκελ: «Επιθετικός ο πόλεμος της Ρωσίας – Σημείο καμπής στην Ιστορία της Ευρώπης»

25.02.2022 12:06
MERKEL_NEW

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, καταδίκασε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον ουκρανικό λαό.

«Αυτός ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στην Ιστορία της Ευρώπης μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε η Μέρκελ. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο», υπογράμμισε.

«Οι σκέψεις και η αλληλεγγύη μου είναι με τον ουκρανικό λαό και την κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι αυτές τις φρικτές ώρες και ημέρες», επεσήμανε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, εκφράζοντας την «πλήρη στήριξή της» στις προσπάθειες που καταβάλλουν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ και η G7 για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου.

Η Μέρκελ ήταν καγκελάριος της Γερμανίας το 2014 όταν η Ρωσία προσάρτησε την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας. Τότε είχε τονίσει ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί ανοικτός ένας δίαυλος επικοινωνίας με τη Μόσχα. Ωστόσο τώρα επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική, διότι η επίθεση έχει στόχο όλη την Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Ρώσοι «γάζωσαν» 13 στρατιώτες που δεν παραδόθηκαν – «Άντε γ@@@τε»! (Ηχητικό Ντοκουμέντο)

Εισβολή στην Ουκρανία – Ζελένσκι: «Η Μόσχα θα πρέπει να μιλήσει με το Κίεβο για να δοθεί τέλος στις μάχες»

Εισβολή στην Ουκρανία: «Δεν θέλω να πεθάνω» – Κραυγή απελπισίας από παιδάκι μέσα από καταφύγιο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20