search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:03
MENU CLOSE

Κρεμλίνο: Ο Ζελένσκι αρνήθηκε συνομιλίες με τη Ρωσία στο Μινσκ

25.02.2022 18:38
kremlino

Για άρνηση του ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τη Ρωσία στο Μινσκ κάνει λόγο το Κρεμλίνο.

Όπως αναφέρει στην ενημέρωσή του, ο Ζελένσκι δεν επιθυμεί οι συνομιλίες να διεξαχθούν στο Μινσκ αλλά στη Βαρσοβία, καθώς επιδιώκει διάλογο σε ουδέτερο έδαφος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τον σύμμαχό του Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να οργανώσει τις συνομιλίες, ανέφερε το Κρεμλίνο. Ωστόσο, το Κρεμλίνο πρόσθεσε ότι η Ουκρανία αντιπρότεινε να διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις στην πολωνική πρωτεύουσα. 

Ανέφερε ακόμη, ότι υπήρξε μια «παύση» στις επαφές με την Ουκρανία, κατά την οποία η χώρα ανέπτυξε πυραυλικά συστήματα σε κατοικημένες περιοχές μεγάλων πόλεων. 

Η ρωσική προσφορά για συνομιλίες έρχεται υπό μια σκληρή προϋπόθεση – η Ουκρανία να παραδώσει τα όπλα.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, αλλά και η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα διεμήνυσαν ότι η Ρωσία θεωρεί την «αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας ως «αναπόσπαστο συστατικό του ουδέτερου καθεστώτος».

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανοί εγκαταλείπουν το Κίεβο – Προειδοποιητικά πυρά για την αποτροπή ποδοπατήματος (Video)

Εκτός Συμβουλίου της Ευρώπης η Ρωσία

Ο Πούτιν ζήτησε από τους Ουκρανούς στρατιώτες να ρίξουν τον Ζελένσκι – «Ναζί» και «συμμορία τοξικομανών» η κυβέρνηση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:58