search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:03
MENU CLOSE

Ουκρανία: Τουλάχιστον 102 οι άμαχοι νεκροί – Πάνω από 420.000 οι πρόσφυγες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

28.02.2022 12:40
oukrania-prosfyges-polwnia

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τον ΟΗΕ να καταγράφει τουλάχιστον 102 άμαχους νεκρούς, μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 102 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία από την Πέμπτη όταν ξεκίνησε η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα, ενώ άλλοι 304 έχουν τραυματιστεί, αν και οι πραγματικοί αριθμοί εκτιμάται ότι είναι «σημαντικά υψηλότεροι», δήλωσε Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ.

Μιλώντας κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη η Μπατσελέτ επεσήμανε: «Οι περισσότεροι από αυτούς τους αμάχους σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα μεγάλης ακτίνας δράσης, περιλαμβανομένων βλημάτων βαρέος πυροβολικού και συστημάτων εκτόξευσης ρουκετών αλλά και αεροπορικές επιδρομές. Οι πραγματικοί αριθμοί φοβάμαι ότι είναι σημαντικά μεγαλύτεροι».

Εξάλλου περίπου 422.000 Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους, ενώ πολλές χιλιάδες είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι, τόνισε η Μπατσελέτ.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι: Ζητάμε fast track ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ – «Το δικαιούμαστε» (video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ώρα διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία – Live update όλες οι εξελίξεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελλάδα απαγόρευσε τις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:01