search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:35
MENU CLOSE

Ζελένσκι: Ζητάμε fast track ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ – «Το δικαιούμαστε» (video)

28.02.2022 12:27
zelensky44

Νέο διάγγελμα απηύθυνε προς τους πολίτες ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγο πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στο Γκόμελ της Λευκορωσίας.

Ο ουκρανός πρόεδρος κάλεσε την ΕΕ να επιτρέψει την άμεση ένταξη της Ουκρανίας με βάση μια ειδική διαδικασία fast track καθώς υπερασπίζεται τον εαυτό της από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων.

“Ο στόχος μας είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και κυρίως να είμαστε ίσοι. Είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι δίκαιο. Είμαι βέβαιος ότι το δικαιούμαστε”, είπε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κύριος στόχος των συνομιλιών με τη Ρωσία είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

Σαρλ Μισέλ: Θα συζητήσουμε την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Θα γίνει συζήτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, δήλωσε νωρίτερα σήμεα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM σήμερα.

«Αυτή είναι μια συζήτηση η οποία, όπως και να έχει, θα πραγματοποιηθεί» επισήμανε ο Μισέλ, ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ έχει ήδη μια «πολύ ισχυρή» συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία, η οποία μπορεί να εμβαθυνθεί.

Υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πράγματι εν καιρώ [θα] ανήκει σε εμάς. Είναι χώρα που ανήκει ανάμεσά μας και θέλουμε να ενταχθεί», είπε η φον ντερ Λάιεν σε ρεπόρτερ του Euronews ερωτηθείσα χθες Κυριακή σχετικά με την εισδοχή του Κιέβου στην ΕΕ. Επισήμανε ότι υπάρχουν ήδη πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Κίεβο.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ώρα διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία – Live update όλες οι εξελίξεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ελλάδα απαγόρευσε τις πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο «άλμα» στην τιμή του πετρελαίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58