search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:13
MENU CLOSE

Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις Ουκρανιας-Ρωσίας στη Λευκορωσία

28.02.2022 14:46
a81100c6-5699-414a-8741-8bf5d55593fe

Στο Γκόμελ της Λευκορωσίας είναι στραμμένα τα βλέμμα όλης της διεθνούς κοινότητας, καθώς είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στην περιοχή, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία με ελικόπτερα. Σε αυτή συμμετέχουν ο υπουργός Αμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, οι βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.

Η Μόσχα εκπροσωπείται από το δεξί χέρι του προέδρου Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνισκι, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι και τον Ρώσο πρεσβευτή στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόβ.

Σύμφωνα με το Κίεβο, ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο, σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δεσμεύτηκε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πύραυλοι που έχουν αναπτυχθεί στο έδαφός της χώρας του θα παραμείνουν εκεί κατά τη διάρκεια της άφιξης, των διαπραγματεύσεων και της αποχώρησης της ουκρανικής αντιπροσωπείας.

Τι επιδιώκουν οι δύο πλευρές

Η Ουκρανική πλευρά, θα επιδιώξει άμεση εκεχειρία και απόσυρση των στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος.

Πριν τη σημερινή συνάντηση ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανέφερε σε διάγγελμά του ότι «μέχρι να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη. Δεν θα υποκύψουμε, δεν θα δώσουμε ούτε μέτρο από το έδαφός μας». 

Υποστήριξε παράλληλα ότι η κίνηση του Πούτιν να θέσει σε συναγερμό τις δυνάμεις για τα πυρηνικά, ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση για τις συνομιλίες των δύο πλευρών, προκειμένου να πιέσει, αλλά ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα υποχωρήσει.

Από την πλευρά της η Μόσχα, όπως δήλωσε ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, έχει ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας που να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών στις συνομιλίες της με την Ουκρανία

«Κάθε ώρα που παρατείνεται η σύγκρουση, υπάρχουν Ουκρανοί πολίτες και στρατιώτες που πεθαίνουν. Συμφωνήσαμε ώστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, αλλά θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών», δήλωσε σε τηλεοπτικά δίκτυα ο Ρώσος διαπραγματευτής και σύμβουλος του Κρεμλίνου

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άλλοι δύο Έλληνες ομογενείς νεκροί στον Σαρτανά

Γιατί ξεκινούν εν μέσω πολέμου οι ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις

Ουκρανία: Τουλάχιστον 102 οι άμαχοι νεκροί – Πάνω από 420.000 οι πρόσφυγες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42