search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 18:29
MENU CLOSE

Μπλόκο σε τρεις Ρώσους ολιγάρχες από ελληνικές τράπεζες

01.03.2022 09:55
trapeza ellados

Η απόφαση της Ε.Ε να αποκλείσει την Ρωσία από το τραπεζικό σύστημα Swift έφερε τα πάνω-κάτω στις δικές μας τράπεζες, στις οποίες ρωσικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, έχουν συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ και τραπεζικά δάνεια που έχουν δοθεί για projects.


Ο «μικρός πανικός» στις διοικήσεις των δικών μας τραπεζών, αφορά και στους παραφουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς Ρώσων ολιγαρχών, που έχουν μπίζνες εδώ -ακίνητα, ξενοδοχεία, λιμάνια, εταιρίες εισαγωγών, λιμάνια, ΜΜΕ- αφού το μπλοκάρισμα δημιουργεί τεράστια προβλήματα.


Στο μικροσκόπιο των τραπεζών, έχουν μπει οι δραστηριότητες τριών Ρώσων ολιγαρχών και δυο μεγάλων εταιρειών, που έχουν στενές σχέσεις με ρωσικούς οικονομικούς κολοσσούς.


Σε όλα τα παραπάνω, να προσθέσουμε ότι υπάρχουν δεκάδες ελληνικές εταιρείες που συναλλάσσονται με τη Ρωσία με εξαγωγές προϊόντων και εισαγωγές διαφόρων ειδών, όπου θα βρεθούν σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης στη ρευστότητα, αφού όπως δείχνουν τα πράγματα, ο αποκλεισμός από το swift θα συνεχιστεί για καιρό μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό στην Ουκρανία.


Ας ελπίσουμε, ότι θα υπάρξει μέριμνα για αυτές τις εταιρείες -κυρίως για τις μικρομεσαίες – γιατί μια παράταση του αποκλεισμού από τις τραπεζικές συναλλαγές θα βάλει λουκέτο σε πολλές από αυτές.

Διαβάστε επίσης:

Το plan Β της κυβέρνησης στα ενεργειακά και το εκλογικό ρίσκο

Μια… Στάση στην ΔΕΗ, για να κατέβει ο CEO

Η υποψηφιότητα Καραμανλή και η τακτική του Σαμαρά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 18:23