search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 22:00
MENU CLOSE

Μαριέττα Γιαννάκου: Σήμερα στις 15:00 το τελευταίο αντίο

02.03.2022 08:02
giannakou_new

Στις 3 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο θα γίνει η κηδεία της Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία πέθανε σε ηλικία 71 ετών την Κυριακή Φεβρουαρίου.

Συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί συνοδοιπόροι θα αποχαιρετίσουν την πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ ενώ η κηδεία της θα γίνει δημοτική δαπάνη, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, μετά από εισήγηση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Χθες, Τρίτη 1 Μαρτίου, στο έδρανό της στη Βουλή υπήρχε ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του για τον πόλεμο στην Ουκρανία μίλησε με θερμά λόγια για την Μαριέττα Γιαννάκου.

«Κυρίες και κύριοι βουλευτές, θέλω να ξεκινήσω τιμώντας τη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου, που θα μας συνοδεύει όλους. Είναι η πρώτη μας συνεδρίαση μετά την απώλεια μιας μεγάλης Ελληνίδας, μιας σπουδαίας γυναίκας, μιας μαχήτριας της παράταξης, μιας καλής φίλης, μιας πραγματικής αγωνίστριας της ζωής. Και κανείς δεν θα λησμονήσει τις κοινοβουλευτικές της πρωτοβουλίες, και στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες, τους αγώνες της για την παιδεία, κατά των ναρκωτικών, για τα δικαιώματα των γυναικών. Την αποχαιρετούμε σήμερα με συγκίνηση και με ευγνωμοσύνη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η υγεία της Μαριέττας Γιαννάκου είχε επιδεινωθεί πολύ το τελευταίο δίμηνο ενώ τον Σεπτέμβριο ταλαιπωρήθηκε και από κορωνοϊό.

Είχε διακομιστεί εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά από πτώση που είχε από το αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ αντιμετώπιζε και σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας.

Χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε αιμάτωμα και έδινε μάχη για αρκετές ημέρες στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας 251.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Άστατος με βροχές, χιόνια και κρύο (Video)

Κρήτη: Νέος σεισμός στο Αρκαλοχώρι (Photo)

Καλαμάτα: 31χρονος ασέλγησε σε 5χρονο αγοράκι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42